Investigació policial

Els Mossos investiguen per què la nena de 8 anys es va quedar dins del bungalou en flames

Els Mossos investiguen per què la nena de 8 anys es va quedar dins del bungalou en flames

BOMBERS DE LA GENERALITAT

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra continuen investigant les causes que envolten la mort de la nena de 8 anys en l’incendi que es va declarar en un bungalou del càmping Montblanc Park Capfun del municipi de Montblanc (la Conca de Barberà) el 23 agost a la matinada. 

Els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Montblanc van prendre declaració ahir dimecres a la tarda a diversos testimonis dels fets, també al pare de la menor, que estava allotjat en aquest bungalou amb les seves dues filles: una més gran de 13 anys i la víctima, la petita. 

Segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO, el pare no era a l’interior del bungalou quan es va activar l’alarma antiincendi, a dos quarts de cinc de la matinada, sinó a l’exterior amb un amic. A dins del bungalou hi havia adormides les dues filles. La gran va poder sortir-ne quan es van començar a propagar les flames però la petita es va quedar dins. El pare, l’amic i la filla gran es van allunyar del bungalou, creient aparentment que la filla petita també n’havia sortit, i van comunicar després als efectius dels Bombers de la Generalitat desplaçats al lloc que no la trobaven. 

Per aquest motiu, tal com informava el comunicat del cos d’emergències, els bombers van ajudar el pare a buscar la nena pels voltants però no a dins del bungalou, on a més ja no podien accedir a causa de la càrrega de foc existent. Alguns campistes van detallar a aquest diari que les flames superaven els sis metres d’altura

Una hora després, quan els bombers van poder sufocar les flames, van descobrir que la nena de 8 anys no havia sortit del bungalou al trobar-ne el cadàver entre la runa. 

Inspecció ocular

La Unitat d’Investigació està pendent així mateix de l’informe que redactin els agents de la Unitat Central d’Inspeccions Oculars (UCIO), els especialistes de la policia catalana en l’esclariment de les causes d’un foc. Quan ells determinin què va provocar l’inici de les flames al bungalou a aquella hora de la matinada i amb les dues menors dormint a l’interior, els investigadors traslladaran tota la informació al jutjat, que decidirà com ha de prosseguir la causa. De moment res fa sospitar que es pugui tractar d’un foc intencionat.

No es dubta sobre l’origen accidental del foc, tot i que es pretén esbrinar com van passar els fets per mirar de comprendre la situació, què va provocar la confusió en el pare que va pensar que la filla petita també havia sortit del bungalou quan en realitat continuava a dins.

Tal com van explicar els campistes amb qui va parlar aquest diari, unes quantes persones van passar al costat del bungalou en flames mentre abandonaven el recinte de matinada a causa de l’incendi, i ignoraven també que hi havia una menor atrapada.

Notícies relacionades

Es tracta d’un càmping que pertany a una companyia francesa, com bona part dels turistes que allotja i la família afectada, i que sempre compleix les normatives preceptives, segons Oriol Pallissó, alcalde de Montblanc, que ahir dimecres va afegir que aquests dies es trobava a ple rendiment amb les 3.000 places disponibles ocupades. Enfilat sobre un pendent del terreny i situat als afores de Montblanc, el càmping ubica els bungalous a la part més elevada.

En la reconstrucció dels fets resultarà de gran importància la informació que puguin aportar els vigilants del càmping que estaven desperts a aquella hora.