2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una nena de 8 anys ha mort en un incendi declarat aquesta matinada en un bungalou del càmping Montblanc Park Capfun del municipi deMontblanc (la Conca de Barberà). La víctima, de nacionalitat francesa, era al càmping amb el seu pare i la seva germana gran, de 13 anys. Tant el progenitor com la filla gran han pogut fugir de les flames, però la menor ha mort calcinada. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació –així passa cada cop que una persona perd la vida en un incendi– per aclarir el que ha passat.

Oriol Pallissó, alcalde de Montblanc, ha lamentat l’«accident» i ha pregat que no es facin «suposicions» mentre la policia catalana comprova les causes i les circumstàncies que han envoltat aquest succés i que han provocat que la menor es quedés sola i acabés atrapada per les flames.

Es tracta d’un càmping que pertany a una companyia francesa, com bona part dels turistes que allotja, i que sempre compleix les normatives preceptives, segons Pallissó, que ha afegit que aquests dies estaven a ple rendiment les 3.000 places disponibles ocupades.

«Flames de sis metres»

«Nosaltres érem a molts pocs metres del bungalou», explica una clienta del càmping que prefereix no donar el seu nom atesa la seva condició de policia municipal d’una altra comunitat autònoma. «Hem ensumat olor de cremat i després, les flames, que eren de sis metres. Malgrat la tragèdia de la menor, per la força del foc, podria haver sigut pitjor», ha afirmat.

El balanç és d’una menor morta, un bungalou calcinat i un altre mòdul i un turisme, ubicats al costat, també afectats.

La policia, com molts dels campistes, ha optat per recollir algunes coses, pujar al cotxe i sortir del recinte del càmping. «Érem en una autocaravana i hem arrencat i ens n’hem anat». Així ha actuat també la família de Joaquín Cornejo, que era en una tenda de campanya. «Ens ha despertat la meva cunyada, que ha sentit un soroll semblant a una explosió, hem vist les flames i hem marxat». Ni l’agent municipal ni el Joaquín s’han assabentat fins més tard que una nena havia mort en el foc del bungalou. Segons

Informació dels Bombers

Segons han informat els Bombers de la Generalitat, l’avís de l’incendi s’ha rebut a les 04.55 de la matinada. Quan els primers camions amb aigua han arribat al càmping la majoria de turistes ja es trobava a l’exterior del recinte, molts n’havien sortit amb el seu propi vehicle. Segons el cos d’emergències, els funcionaris s’han trobat davant l’incendi completament desenvolupat en un dels bungalous, «amb molta càrrega de foc».

Notícies relacionades

Ha sigut llavors quan han sabut per la família de la menor que ella no apareixia i s’ha mirat de trobar-la pel recinte. Sense sort. Quan les flames han sigut sufocades, aproximadament una hora després, els bombers han trobat el cos de la nena entre les restes del bungalou.

Els Bombers i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) han activat els seus psicòlegs per atendre tant familiars com professionals que han intervingut en aquest accident. Cap a les deu del matí els serveis fúnebres s’han emportat del càmping el cos de la menor. Poca estona després, la piscina s’ha reobert.