Un problema estructural

Els joves no es poden emancipar fins als 30,3 anys, l’edat més alta de les últimes dècades

 Afrontar un lloguer en solitari implica destinar el 83,7% del salari net, segons l’últim informe del Consell de la Joventut d’Espanya

Multimèdia: La vivenda i els salaris engrandeixen la distància entre joves i grans

Els joves no es poden emancipar fins als 30,3 anys, l’edat més alta de les últimes dècades

Zowy Voeten

5
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

Espanya té, actualment, l’edat mitjana d’emancipació més alta dels últims 20 anys: 30,3 anys. La taxa d’emancipació juvenil s’estanca al 15,9%, molt per sota dels nivells europeus amb una taxa mitjana de 31,9%.

Notícies relacionades

Aquells que aconsegueixen accedir a una hipoteca, han d’afrontar un import mitjà de la primera mensualitat de 661,33 euros, el 60,7% del sou mitjà d’una persona assalariada de menys de 30 anys.

La taxa d’atur juvenil segueix sent molt més gran que la de la població general: el 22,2% davant el 12,9%. «La seva taxa d’atur és similar a la que es va registrar el 2008 amb l’esclat de la crisi econòmica i financera. Després de la reforma laboral, es pot afirmar que la temporalitat, un problema tradicionalment endèmic de la població jove, s’ha reduït bastant, passant d’un 55,4% a finals del 2021 a un 38,9% en l’últim trimestre del 2022», conclou l’Observatori.