300.000 vehicles tornen a l’àrea metropolitana de Barcelona el diumenge amb més trànsit de l’estiu

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
ACN

Aquest diumenge ha tingut lloc el retorn del cap de setmana amb més mobilitat des de l’inici de l’estiu a Catalunya. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), fins a les 21.00 hores havien tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona uns 230.000 vehicles i estava previst arribar als 300.000 a les 00.00 hores.

El SCT admet que la capacitat de les vies s’ha vist superada però remarca que les retencions s’han contingut respecte al mateix cap de setmana del 2019, quan hi va haver una mobilitat similar. Aquesta alta mobilitat s’ha registrat pel moviment propi del cap de setmana però també pels trajectes de diumenge cap a destinacions de platja, tant al nord com al sud del país

Habitual a la Costa Brava

Notícies relacionades

Al nord, a banda del retorn habitual de la Costa Brava, s’ha registrat un moviment considerable entre el Vallès Oriental i l’Occidental i el Maresme. Al sud, el retorn ha sigut l’habitual de les zones de costa. Passades les 21.00 hores, aquest diumenge a la nit hi havia 15 quilòmetres de retencions a l’AP-7 en sentit sud, a l’altura de la Roca del Vallès; i 7 més en sentit nord en el tram entre Gelida i Subirats, al Penedès.

Trànsit destaca que l’obertura de carrils addicionals al nord de l’AP-7 i al nord de la C-32, ha permès reduir la durada i la longitud de les cues. En concret, i fins a les 21 hores, a l’AP-7 el factor de retenció s’ha reduït d’un 18% i el pic de retenció ho ha fet d’un 46%. Amb referència a la C-32, la reducció del factor ha sigut d’un 20% i el pic de retenció d’un 41%.