Operació retorn de Sant Joan

Un autocar incendiat talla un carril de l’AP-7 a la Jonquera i provoca cues quilomètriques

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El dia de l’operació retorn de Sant Joan transcorre amb cues quilomètriques a l’autopista AP-7: un autocar s’ha incendiat aquest diumenge al matí a la Jonquera (Girona) i talla un carril de la via. Els passatgers n’han sortit il·lesos, però l’incident ha provocat retencions de més de 5,5 quilòmetres en sentit nord (França) durant el migdia. A les 15 hores tocades, hi ha 2 quilòmetres de cues, informa el Servei Català de Trànsit.

Els fets s’han produït cap a les 9.35 hores al punt 3,5 de l’autopista. Fins al lloc s’hi han desplaçat set dotacions de Bombers de la Generalitat per sufocar el foc. Els passatgers han sortit del vehicle i no han necessitat assistència sanitària per part dels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) desplaçats, han indicat els serveis d’emergències.

En un primer moment les autoritats han tallat el trànsit de l’autopista i la incorporació número 2 de la via (la Jonquera), però finalment han pogut habilitar dos carrils.

Notícies relacionades

L’afectació del trànsit es registra actualment entre Agulluna i la Jonquera, informa Trànsit. La via alternativa és l’N-II. No obstant, aquesta carretera acumula més de 5,5 quilòmetres de cues.

Tornen a Barcelona 260.000 vehicles

Uns 260.000 vehicles es mobilitzaran cap a la zona d’influència de la capital catalana en l’operació retorn d’aquest diumenge. Tenint en compte aquesta previsió, des de les 12 hores s’han instal·lat més de 100 quilòmetres de carrils addicionals en sentit contrari a l’AP-7. Concretament, estan situats entre Sant Celoni i Montornès del Vallès, a l’AP-7/B-23 entre Vilafranca i Molins de Rei i a la C-32 nord entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat i a la C-32 sud entre Gavà i Cornellà de Llobregat.