Demanda a la URL

El professor de la Blanquerna denunciat per assetjament sexual demanda la universitat per acomiadament nul

El professor de la Blanquerna denunciat per assetjament sexual demanda la universitat per acomiadament nul

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

L’exdocent de la Universitat Ramon Llull Xavier Sastre (URL), acusat d’assetjar sexualment tres alumnes, ha iniciat un procediment judicial contra el centre per vulneració del seu dret de presumpció d’innocència i acomiadament nul. El professor nega que el protocol intern es conclogués amb «totes les garanties» i remarca que no va tenir una defensa «legítima ni digna» davant la comissió d’investigació. Assenyala també que des de la URL se’l va citar en una única ocasió i li van exigir respondre «immediatament una llista de preguntes sense conèixer el contingut de les denúncies». 

Sastre també incideix que en el burofax del seu acomiadament «no apareix cap falta que faci cap referència a un presumpte assetjament sexual» i apunta que els motius del seu acomiadament «no coincideixen amb els que la URL ha especificat en els comunicats entregats en els mitjans». 

Motius de l’acomiadament

Motius de l’acomiadamentLa Fundació Blanquerna, per la seva banda, justifica l’acomiadament acusant el professor de conductes inapropiades, faltes greus de respecte i maltractament contra diversos membres de la comunitat educativa del centre. Els motius de l’acomiadament van des de contactar per xarxes socials amb alumnes i aprofitar la informació de les xarxes per humiliar els companys a classe, a adreçar-se a l’alumnat amb sobrenoms com «preciosa» i «baby», així com proposar fer una gravació de l’interior dels calaixos de les habitacions dels alumnes. 

Notícies relacionades

La direcció també acusa Sastre de «perjudicar de manera greu la imatge de la institució en la seva funció de centre educatiu unviersitari». Alhora, s’acull al Segon Conveni Col·lectiu i del Treball de la fundació, en què s’estipulen com a «faltes molt greus» les conductes del professor, per la qual cosa procedeix a exercir la sanció tipificada en el mateix conveni, acomiadant-lo per raons disciplinàries. 

El professor afirma que està patint de manera pública i privada les conseqüències de les acusacions de la URL en els mitjans de comunicació i de les «filtracions interessades del col·lectiu universitari». També nega que fos suspès de sou i feina durant tres mesos en l’últim trimestre del 2022. Al seu lloc, assegura, va cursar una baixa laboral «per motius personals. Entre aquests motius, el trauma d’haver patit una sèrie d’acusacions infundades contra la seva persona».