Per les pluges

Trobada roba de la dona desapareguda a Ullastrell, la recerca segueix

3
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els treballs a la riera de Gaià, en el municipi d’Ullastrell (Vallès Occidental), han prosseguit aquest dijous per part dels Bombers de la Generalitat i dels Mossos d’Esquadra per mirar de trobar un dels ocupants que es trobaven dins del vehicle que dimarts a la tarda va ser arrossegat per un aiguat sorgit del xàfec que va caure sobre Terrassa. Es tracta d’una dona, l’Ángela. El cadàver de l’altre ocupant, el Jorge, un veí d’Esplugues de Llobregat, era dins del vehicle.

Els equips d’emergència, que han comptat amb submarinistes, han trobat diverses peces de roba que serien de la dona. Alguns dels seus familiars, tal com ha recollit ‘El Caso’, s’han personat al lloc de la desaparició per mirar d’ajudar. L’operatiu ha recorregut 10 quilòmetres i aquest divendres, amb maquinària més pesant per retirar sediments, continuaran avançant cap a la desembocadura del Llobregat.

El Mitsubishi Montero de color negre sinistrat en el qual viatjaven el Jorge i l’Ángela va ser localitzat per amics del veí d’Esplugues ahir dimecres cap a les 19.00 hores. Feia 24 hores que tots dos estaven desapareguts però ningú n’havia denunciat l’absència.

L’última vegada que els amics del Jorge van parlar amb ell, cap a les 16.00 hores de dimarts, es trobava a la variant que circula a prop de Vilacavalls i tenia intenció d’adreçar-se cap a Sant Andreu de la Barca, van explicar a EL PERIÓDICO. No hi va arribar. Els seus amics van saber a primera hora de l’endemà que tampoc havia dormit a casa. I es van posar a buscar-lo. Un d’ells el va trobar a la riera de Gaià, un lloc que coneixia i que freqüentava. 

Aficionat a conduir per pistes forestals i per zones inundables –una activitat prohibida en molts llocs–, els seus amics es van témer que podia haver mirat d’arribar a Sant Andreu a través d’aquestes rieres, com la de Gaià, habitualment seques. Però sobre Terrassa aquella tarda van caure uns 80 litres per metre quadrat en el marge d’una hora, una tromba que va convertir aquests rierols en un riu sorprenentment cabalós, que va arrossegar el Montero del Jorge, un home mecànic de professió, casat i amb un fill

Els bombers i els agents dels Mossos a càrrec del dispositiu de rescat en aquesta zona de difícil accés creuen que el Jorge no viatjava sol. Per aquest motiu l’operatiu no es va suspendre quan el cos del mecànic va ser recuperat del vehicle pels bombers que van haver d’obrir la carcassa amb eines de força hidràulica. El dispositiu de recerca, durant la nit, amb prou feines ha comptat amb recursos però, segons fonts policials, s’ha reactivat amb més intensitat a partir de les 8.00 hores.

Sense denúncies per desaparició

Notícies relacionades

El germà d’aquesta segona possible víctima, una dona, va presentar una denúncia per la seva desaparició ahir a la nit. Els bombers i els policies, no obstant, es mostren cautelosos abans de confirmar que aquesta persona es trobés a l’interior del cotxe sinistrat del Jorge.

La denúncia per la desaparició del Jorge tampoc no va ser presentada fins dimecres a primera hora de la tarda, poques hores abans que els seus amics trobessin el cotxe a la riera seriosament danyat pels cops de l’aigua i ple d’herbes. Per aquest motiu, l’absència de denúncies, no existia cap dispositiu de recerca actiu per part dels equips d’emergència quan el Montero va ser localitzat. 

Temes:

Terrassa Pluges