Decisió judicial

Presó per al monitor del Liceu Francès acusat de quatre agressions sexuals a nens

La fiscalia va sol·licitar el seu empresonament per la reiteració delictiva, les eventuals elevades penes i el risc de fuga

  • La fiscalia demana presó sense fiança per al monitor del Liceu Francès

  • El monitor acusat d’agredir sexualment nens suma ja quatre denúncies

Presó per al monitor del Liceu Francès acusat de quatre agressions sexuals a nens

Zowy Voeten

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El jutge Joaquín Aguirre ha acordat aquest dijous l’ingrés a presó del monitor de menjador del Liceu Francès de Barcelona, Samuel R. R., acusat de quatre agressions sexuals, dues d’elles amb possible penetració amb un dit, a menors de quatre i cinc anys.La fiscalia i les acusacions particulars en van sol·licitar dilluns passat l’empresonament per la continuada reiteració delictiva, les eventuals elevades penes que comporten els delictes que se li atribueixen, la gravetat dels fets, el risc que l’acusat eludeixi l’acció de la justícia i l’alarma creada en el centre educatiu. Fins ara, l’imputat estava en llibertat i només tenia com a mesura de seguretat la prohibició d’acostar-se a l’escola on treballava.

Dues de les víctimes han sigut examinades per l’equip de psicòlegs forenses i el jutge, i les altres dues esperen que es practiqui aquesta diligència judicial, que es practicarà en els pròxims dies. El monitor encausat s’ha acollit sempre al seu dret a no declarar. El jutge ha ordenat que es realitzi una examen psiquiàtric, ja que fa anys se li va detectar un percentatge, tot i que baix, de minusvalidesa.

«L’home que fa pudor»

La primera denúncia rebuda pels Mossos contra el monitor es remunta al 19 de març. Els pares d’una nena de 5 anys van explicar als agents que, segons la menor, «un senyor» de l’escola, a qui anomenava «‘monsieur qui pue’» (home que fa pudor), l’obligava a realitzar actes sexuals, tant a ella com a una amiga. Els fets passaven, segons la seva versió, a l’hora de dinar al lavabo de l’escola.

Notícies relacionades

Una altra de les menors va relatar als seus pares que l’investigat es tocava el penis davant d’ells i que a altres menors els feia abaixar-se els pantalons i suposadament els feia tocaments. També, segons la nena, li deia que no expliquessin res i l’amenaçava tant a ella com la seva família. «Si expliques alguna cosa ningú et creurà, perquè ningú es creu els nens», «si ho fas, tornaré a pegar-te a la cara i posaré bombes a l’escola», li va arribar a comentar, segons la nena. A aquestes dues denúncies se n’han afegit dues més, però en aquest cas hi podria haver penetració.

Quan el Liceu Francès i l’empresa de càtering Serunion van ser informats de les denúncies presentades pels pares, tant l’escola com la companyia que s’encarrega del menjador van suspendre de les seves funcions S. R. R. Els agents van comprovar, així mateix, que l’investigat no tenia antecedents per delictes sexuals. Aquest és un dels requisits que Serunion exigeix a tots els seus treballadors abans de contractar-los.