Investigació judicial

Un monitor del Liceu Francès acumula quatre denúncies per agressió sexual a menors

Dues nenes han sigut explorades per l’equip de psicòlegs, dues més estan pendents i l’investigat està en llibertat

  • Apartat un monitor del Liceu Francès de Barcelona per presumptes abusos a dues menors

  • «El 7% de les criatures patiran abusos sexuals abans dels 18, normalment a la seva pròpia casa»

Un monitor del Liceu Francès acumula quatre denúncies per agressió sexual a menors

Zowy Voeten

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Són quatre les famílies que ja han denunciat per presumpta agressió sexual als seus fills per part del monitor de menjador escolar S. R. R., que fins fa poc treballava a l’escola infantil del Liceu Francès de Barcelona, segons les fonts judicials consultades per EL PERIÓDICO. En principi se l’acusava de fer tocaments a dues nenes de 5 anys, però ara s’hi han afegit dues víctimes més, dos nens de 4 i 5 anys, que van explicar als seus pares el que presumptament els feia l’investigat, que va ser apartat de la feina quan el centre va tenir coneixement de les sospites abocades contra ell.

Dues de les víctimes han sigut examinades per l’equip de psicòlegs forenses i el jutge que s’encarrega del cas i les altres dues esperen que es practiqui aquesta diligència judicial. Per ara, el monitor està en llibertat i únicament s’ha acordat contra ell una ordre d’allunyament del centre escolar. No es descarta que el nombre de menors de qui suposadament va abusar sigui més alt, però fins al moment només quatre famílies han fet el pas de denunciar davant els Mossos.

En alguns dels casos, els pares van gravar les explicacions dels fills per poder presentar l’àudio als investigadors. Els progenitors es van adonar que alguna cosa passava amb les criatures pel seu estrany comportament i perquè, en el cas d’un d’ells, s’orinava a la classe perquè tenia por d’anar al lavabo de l’escola, on suposadament passaven els tocaments. Per al nen, anar a l’escola era un drama, segons els seus progenitors.

Als lavabos

La primera denúncia que van rebre els Mossos contra el monitor de menjador data del 19 de març. Els pares d’una nena de 5 anys van explicar als agents que, segons la menor, «un senyor» de l’escola, que anomenava «’monsieur qui pue’» (home que fa mala olor), l’obligava a fer actes sexuals, tant a ella com a una amiga, segons la documentació a què ha tingut accés aquest diari. Els fets passaven, segons aquesta versió, a l’hora de dinar a les cabines que hi ha en un dels lavabos de l’escola. Altres de les menors víctimes van dir als seus pares que l’investigat es tocava el penis davant seu i que a altres nois els feia abaixar-se els pantalons i suposadament els feia tocaments.

Notícies relacionades

Després d’aquestes denúncies, la policia va intervenir el telèfon mòbil del monitor de menjador per analitzar-lo, ja que una de les nenes va explicar que l’acusat podria haver gravat o fotografiat. El Liceu Francès i l’empresa de càtering Serunion, al ser informats de les denúncies presentades pels pares, tant l’escola com l’empresa que s’encarrega del menjador van suspendre S. R. R. de les seves funcions. Els agents van comprovar, així mateix, que l’investigat no tenia antecedents per delictes sexuals. Aquest és un dels requisits que Serunion demana a tots els treballadors abans de contractar-los.

El director del Liceu Francès va dir, al sortir a la llum pública les suposades agressions sexuals, que els responsables del centre «desconeixien absolutament» el comportament que estan investigant els Mossos i es va mostrar «completament sorprès pels fets». Des del centre, segons el responsable, s’ha ofert suport a les famílies afectades i ja han mantingut reunions amb la resta de pares de La Maternelle del Liceu Francès, on estudien uns 400 alumnes d’entre 3 i 6 anys, i els ha traslladat «el compromís del centre amb la seguretat i el benestar dels estudiants».