A Barcelona

La fiscalia demana l’ingrés a presó del monitor del Liceu Francès acusat de quatre agressions sexuals

Les víctimes són nens i nenes de quatre i cinc anys que van relatar als seus pares el que havia passat al centre

La fiscalia demana l’ingrés a presó del monitor del Liceu Francès acusat de quatre agressions sexuals

Zowy Voeten

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La fiscalia ha sol·licitat l’ingrés provisional sense fiança per a S. R. R., monitor del menjador escolar del Liceu Francès acusat per quatre presumptes agressions sexuals a menors de 4 i 5 anys, segons les fonts judicials consultades per EL PERIÓDICO. Aquest dilluns s’ha celebrat al jutjat de Barcelona que instrueix la causa la vista breu preceptiva perquè el jutge pugui acordar o no el seu empresonament. Les acusacions particulars, en nom de les famílies afectades i representades pels advocats Álvaro Amigó i Edgar de Simón, s’han sumat a la petició de la fiscal del cas. L’imputat es troba actualment en llibertat i va ser apartat de la seva feina quan el centre va tenir coneixement de les sospites contra ell.

Dues de les víctimes han sigut examinades per l’equip de psicòlegs forenses i el jutge, mentre que les altres dues esperen que es practiqui aquesta diligència judicial, que al final s’ha avançat al juny. No obstant, el magistrat haurà de decidir abans de tenir aquestes noves proves. Tant la fiscalia com les acusacions particulars reclamen la presó per al monitor per la reiteració delictiva (per ara té quatre denúncies), les elevades penes que comporten els delictes d’agressions sexuals a menors, la gravetat dels fets, el risc que l’acusat eludeixi l’acció de la justícia i l’alarma que ha creat el succés, tant al centre educatiu com a nivell social.

La defensa, per la seva banda, ha afirmat que és «prematur» prendre una decisió de tal calibre i que suposa la privació de llibertat de l’imputat. El jutge té previst decidir en els pròxims dies. L’advocat de l’acusat, així mateix, ha sol·licitat el jutge que s’acordi una pericial psiquiàtrica del monitor per avaluar la seva salut mental.

Allunyament de les escoles

El monitor encausat s’ha acollit de nou al seu dret a no declarar sobre les últimes dues presumptes agressions sexuals, que van ser denunciades fa uns 15 dies. Tampoc va voler contestar a les preguntes la primera vegada que va comparèixer en seu judicial per les dues primeres acusacions. De moment només se li ha acordat la prohibició d’acostar-se al Liceu Francès. En aquest sentit, la fiscalia i les acusacions han instat el jutge que, si no s’acorda el seu ingrés a la presó, s’ampliï aquesta mesura a l’allunyament de les quatre víctimes i de qualsevol centre docent. Les acusacions particulars, però, consideren que aquesta possibilitat no impediria que l’imputat pogués cometre actes delictius en qualsevol altre entorn. Després de la seva compareixença al jutjat, l’acusat S. R. R. ha esquivat els mitjans de comunicació.

Notícies relacionades

La primera denúncia rebuda pels Mossos contra el monitor és del 19 de març. Els pares d’una nena de 5 anys van explicar als agents que, segons la menor, «un senyor» de l’escola, a qui anomenava «‘monsieur qui pue’» (home que fa pudor), l’obligava a realitzar actes sexuals, tant a ella com a una amiga. Els fets passaven, segons aquesta versió, a l’hora de dinar al lavabo de l’escola. Una altra de les menors va relatar als seus pares que l’investigat es tocava el penis davant d’ells i que a altres menors els feia baixar-se els pantalons i suposadament els feia tocaments. També, segons la nena, li deia que no expliquessin res i l’amenaçava tant a ella com la seva família. «Si expliques alguna cosa ningú et creurà, perquè ningú es creu els nens», «si ho fas, tornaré a pegar-te a la cara i posaré bombes a l’escola», li va arribar a comentar, segons la nena. A aquestes dues denúncies s’han afegit dues més.

Quan el Liceu Francès i l’empresa de càtering Serunion van ser informats de les denúncies presentades pels pares, tant l’escola com la companyia que s’encarrega del menjador van suspendre de les seves funcions a S. R. R. Els agents van comprovar, així mateix, que l’investigat no tenia antecedents per delictes sexuals. Aquest és un dels requisits que Serunion demana a tots els seus treballadors abans de contractar-los.

Temes:

Successos