Educació a Catalunya

Educació instal·larà un centenar d’aires condicionats a espais comuns dels centres educatius «les pròximes setmanes»

Les famílies demanen ja un pla de xoc contra la calor a les aules

El curs escolar 2023-2024 començarà a jornada completa

A1-170111876.jpg

A1-170111876.jpg / ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Departament d’Educació ha anunciat aquest dimecres que instal·larà un centenar d’aires condicionats a espais comuns dels centres educatius les pròximes setmanes per fer front a les onades de calor. Ho ha dit el seu conseller, Josep Gonzàlez-Cambray, en resposta a una pregunta dels Comuns al ple del Parlament, on ha explicat que 539 edificis ja els tenen «en bona part per iniciativa d’ajuntaments, de les mateixes escoles o les AFA».

Mesures insuficients

Cambray ha admès que, tot i que s’han pres mesures a curt, mitjà i llarg termini, «no és suficient» per donar resposta a la demanda dels centres, per la qual cosa ha obert la porta a canviar «una política històrica» respecte a la instal·lació d’aquest tipus d’aparells.

Notícies relacionades

El conseller ha deixat clar que les instal·lacions es faran a partir de «criteris de sostenibilitat», acompanyades de plaques, i ha posat en relleu que serviran per «climatitzar alguns dels espais comuns per compensar les altes temperatures». De fet, ha insistit que alguns centres ja disposen d’aquests aparells i que ja hi ha més de cinquanta ajuntaments que s’han interessat a fer-ho, com és el cas de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, el Prat, Torres de Segre o Sitges.

«Acompanyarem els ajuntaments que vulguin climatitzar els espais comuns a centres de la seva titularitat», ha afegit. Cambray ha remarcat que es tracta d’un tema que no se soluciona d’un dia per l’altre, però que els «ocupa i preocupa». Finalment, ha recordat que durant els últims anys s’han pres un altre tipus de mesures, com ara transformacions de patis i aïllaments, instal·lació de cobertes i millores de ventilació i protecció, entre d’altres.