Investigació en marxa

El jutge de Granollers ratifica la presó provisional per a l’assassí de Canovelles

  • Roger L.S. ha sigut traslladat des de Múrcia, on va fugir segrestant cinc persones, i ha passat a disposició del jutge que instrueix aquesta causa

El jutge de Granollers ratifica la presó provisional per a l’assassí de Canovelles
5
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El jutjat de Granollers que instrueix la causa oberta per l’assassinat del responsable de la galeria de tir a Canovelles (Vallès Oriental), perpetrat per Roger L.S. el dissabte 8 d’abril, ha ratificat que s’ha de mantenir en presó provisional. El sospitós va ser arrestat a Múrcia, on va fugir després de cometre el crim, va ingressar a la presó per ordre d’un jutjat d’aquesta ciutat i aquesta setmana ha sigut traslladat a Catalunya per passar a disposició del jutge d’instrucció número 2 de Granollers, l’encarregat d’investigar aquests fets perquè van passar sota la seva jurisdicció. La causa està oberta pels delictes d’assassinat, intent d’assassinat, cinc detencions il·legals i tinença il·lícita d’armes.

Roger, un exmilitar de 20 anys, va fugir de la galeria de tir ficant-se a punta de pistola en tres cotxes diferents en la seva fugida fins a Múrcia, on va ser finalment arrestat a les 08.00 hores del diumenge 9 d’abril. El jove va retenir, en una fuga que va durar més de 12 hores i que es va allargar durant la nit de dissabte a diumenge, un total de cinc ostatges. En el primer cotxe que va interceptar, hi viatjava un matrimoni d’avis; en el segon, una dona que anava sola i, en el tercer, i últim, dues noies de la seva mateixa edat, a les quals va sotmetre al calvari més llarg, que es va allargar 11 hores, i un viatge de més de 600 quilòmetres.

Després de disparar cinc trets al responsable de la galeria de Canovelles, a qui va atacar per l’esquena i sense que existís cap discussió, i encanonar un altre soci, Roger va fugir a peu del Club de Tir de Precisió de Granollers a les 19.30 hores de dissabte. Després de cobrir caminant una distància de només uns pocs metres, l’exmilitar, que s’havia emportat dues pistoles i munició de la galeria de tir, va parar el primer vehicle dels tres que va acabar utilitzant en la seva fugida. El va abordar en plena carretera. En aquest cotxe hi viatjava un matrimoni format per dues persones grans, als quals va amenaçar apuntant-los amb una de les pistoles. Roger es va ficar en el turisme i, junt amb els avis, als quals va intimidar seriosament, es va desplaçar fins a Granollers.

A Granollers va canviar de cotxe. En una gasolinera, va segrestar una segona conductora, una dona que anava sola. De nou acovardint amb l’arma, la va obligar a traslladar-lo a Barcelona. A la capital catalana va baixar d’aquell segon vehicle i es va acostar a dues noies d’uns vint anys que estaven en un rentacotxes ubicat al costat de la Ronda de Dalt, a l’avinguda d’Esplugues. Les noies estaven netejant el seu cotxe i Roger, com havia fet en els casos anteriors, les va abordar esgrimint una arma de foc, es va ficar al seu cotxe, i els va demanar que entressin i conduïssin seguint les seves ordres. Així va començar la retenció il·legal més dura, la que van patir aquestes dues noies.

La retenció més llarga

Les dues noies van pujar al cotxe, van arrencar i es van allunyar del rentacotxes de Barcelona. Les dues pistoles que Roger havia robat del club i que va utilitzar per espantar-les eren un revòlver Wesson de 38 mm amb 36 cartutxos i una Daewoo de 9 mm amb 12 cartutxos. També portava a sobre una navalla.

Les dues noies, que temien per la seva vida, van obeir cadascuna de les indicacions de l’exmilitar. Primer els va indicar que conduïssin cap a Tarragona. Després va canviar d’opinió i va decidir anar a València. Després va voler seguir fins a Albacete. Finalment, va decidir que el portessin a Múrcia.

Dos atracaments frustrats

Durant el trajecte, Roger va voler atracar un supermercat Lidl i també una gasolinera. Encanonant una de les dues noies, la va obligar a baixar del cotxe i es va acostar amb ella fins al comerç, però estava tancat. Després d’aquell intent frustrat, va pretendre atracar la gasolinera i va repetir el sistema, però també la va trobar tancada i sense manera d’accedir a l’interior. Va desistir i el cotxe va acabar arribant a la ciutat de Múrcia.

A l’entrar a Múrcia, a causa del desconeixement dels carrers murcians, van agafar un carril en sentit contrari per una de les principals vies urbanes. Tal com va explicar aquest diari, una agent de la policia local que anava amb motocicleta es va adonar de la infracció i va aturar la seva marxa. Les noies van dialogar amb la policia ocultant que estaven sent retingudes il·legalment per Roger. L’agent no va notar res estrany i els va deixar marxar. Roger, segons remarquen elles, al reprendre la marxa els va deixar anar que acabaven de salvar la vida a la funcionària, perquè si hagués pretès identificar-lo l’hauria matat.

Esgotament

Després d’aquell incident, les dues noies, que feia 11 hores que estaven tancades en aquell cotxe, li van fer saber a Roger que estaven molt cansades. Havien conduït sota un estrès difícil d’explicar durant tota la nit. Roger va accedir a alliberar-les i va deixar caure que seguiria el seu viatge «amb autobús», una pista falsa. Cap a les 08.00 hores, el pistoler va baixar del cotxe en una rotonda i les noies, soles de nou, van entrar en una gasolinera Repsol per demanar ajuda.

Notícies relacionades

Els agents de la Policia NacionalJesús Marín i Héctor López el van trobar a l’estació de ferrocarril El Carmen pels volts de dos quarts de nou del matí, assegut entre la resta de viatgers. Aquell diumenge era dia de processons a la ciutat i hi havia unes quaranta persones al ‘hall’, una afluència que va dissuadir els policies de treure l’arma. Els uniformats van haver de reduir-lo abalançant-se sobre ell, que va forcejar i va intentar treure una de les pistoles. López i Marín l’hi van impedir i li van col·locar els grillons. Roger els va preguntar llavors per què no l’havien matat

Roger serà traslladat pròximament a disposició del jutjat de Granollers, que instrueix una causa contra aquest noi per un homicidi i cinc retencions il·legals: les dues del matrimoni d’avis, la de la conductora que el va portar fins a Granollers i les dues últimes de les dues noies que el van conduir fins a Múrcia.