Operació de la Policia Nacional

Desmantellada a Terrassa una sofisticada plantació de marihuana

Hi ha tres detinguts i s’han confiscat 1.666 plantes en estat avançat de creixement

  • La plaga de la marihuana a Catalunya

  • Els amos de la marihuana a Espanya

Desmantellada a Terrassa una sofisticada plantació de marihuana

Efe

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Policia Nacional han detingut a Terrassa (Vallès Occidental) tres individus com a responsables d’una plantació de marihuana, on s’encarregaven tant del cultiu com de la producció i elaboració de la droga. Els agents han requisat 1.666 plantes que estaven ja en estat avançat de creixement.

La investigació es va iniciar després de la recepció d’una denúncia anònima en la qual s’alertava sobre l’existència d’una nau industrial que estava sent utilitzada per al cultiu i producció de marihuana. 

Fruit de les primeres gestions d’investigació, es va poder comprovar la veracitat de la informació obtinguda, ratificada amb les dades d’una operadora d’electricitat, que va certificar que la nau tenia un elevadíssim consum d’electricitat i que estava enganxada de manera il·legal al cablatge general de la llum amb un alt risc d’incendi, a més.

Als investigadors els va cridar l’atenció que la nau industrial ja havia sigut investigada abans per fets similars i que en aquests moments estava llogada per un període inicial de 8 anys, a nom d’una empresa que no tenia activitat econòmica coneguda.

Fruit de totes les indagacions policials i una vegada elaborat l’informe policial, el jutjat va ordenar el registre de la nau. A l’interior els agents van trobar 1.666 plantes de marihuana en fase final de creixement que equivalien a un pes de 300 quilograms i es van intervenir un total de 3.500 euros en efectiu.

Notícies relacionades

La policia ha destacat tant la professionalitat dels detinguts, que prenien mesures de seguretat que dificultaven la investigació, com l’alta sofisticació en els mitjans fets servir a la plantació. Per exemple, la banda utilitzava un aïllant especial per evitar la fuga d’olors que alertessin els veïns.

En el dispositiu policial hi han participat la Brigada Local de la Policia Judicial de la comissaria de la Policia Nacional de Terrassa i la Policia Local de Terrassa.