Barcelona és la sisena ciutat més bruta d’Espanya, segons l’OCU

La brutícia es dispara com a preocupació ciutadana a Barcelona

Les propostes dels lectors: multes i més sensibilització contra la brutícia a Barcelona

Lleida, Tarragona, Badalona, Terrassa i l’Hospitalet de Llobregat també suspenen

A1-173650412.JPG

A1-173650412.JPG / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona és la sisena ciutatmés bruta d’Espanya segons una enquesta que l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha portat a terme a 6.853 ciutadans i ciutadanes de 70 municipis. En concret, els ciutadans donen a la capital catalana una puntuació de 40 sobre 100, 11 punts menys dels que el municipi va obtenir en l’anterior edició d’aquest sondeig. Madrid està en una situació molt similar i Lleida, Tarragona, Badalona, Terrassa i l’Hospitalet de Llobregat també suspenen. Per la seva banda, Girona treu un aprovat just i Sabadell és l’única ciutat catalana que treu bona nota, amb un 64 sobre 100. Els excrements de gossos, la brutícia entorn dels contenidors i els grafitis són els principals motius de queixa.

L’enquesta ha revelat que una de cada tres persones suspèn a la capital catalana en termes de neteja urbana. Això la converteix en la sisena ciutat més bruta d’entre totes les seleccionades, cosa que representa un descens d’11 punts respecte a l’anterior edició del sondeig, que es va fer fa quatre anys.

La ciutadania ha puntuat una dotzena d’aspectes relacionats amb la neteja. Les pitjors qualificacions s’han atorgat a la presència excessiva d’excrements de gos a les voreres i de grafitis a la via pública, i a la brutícia que generen els ‘botellons’.

Altres ciutats

Segons l’OCU, les ciutats més brutes de l’Estat són Palma, Alacant i Sevilla, i les més netes, Oviedo, Bilbao, Vigo, Pamplona i Albacete.

Notícies relacionades

L’OCU ha indicat que no existeix una relació directa entre una inversió més elevada en neteja i una puntuació més alta. En aquest sentit, ha revelat que Pamplona i Albacete, dues de les ciutats més netes segons veïns i veïnes, gasten 46 euros a l’any per resident en aquesta partida, davant els més de 80 euros que inverteixen altres capitals, com Sevilla, Barcelona i Madrid.

El que sí que influiria de manera positiva és el nombre de dies de pluja i sobretot l’assiduïtat de les tasques de neteja. Així, a més freqüència d’escombrada, millor qualificació. Per tot això, l’OCU ha demanat als consistoris que incrementin aquestes tasques i que facin més control dels excrements canins. De fet, ha assenyalat que el nombre de multes per no recollir els excrements de gos és anecdòtic i ha advertit que en la majoria de les ciutats es considera una falta lleu.

Temes:

OCU Barcelona