La gestió de l’aigua

Girona inicia la pesca elèctrica al riu Onyar per salvar els peixos de la sequera

Els exemplars autòctons seran traslladats al Ter i els exòtics se sacrificaran

  • La CHE declara el Segre en sequera extraordinària i no ho descarta a més rius

  • ¿Què es pot plantar a la terrassa o al jardí que sigui compatible amb la sequera?

Girona inicia la pesca elèctrica al riu Onyar per salvar els peixos de la sequera

Marc Martí Font / Diari de Girona

1
Es llegeix en minuts

Les conseqüències de la sequera extrema que pateix Catalunya també es noten al riu Onyar. L’empresa Sorelló ha iniciat aquest dimecres els treballs de pesca elèctrica per retirar els peixos existents en aquest riu al seu pas per la ciutat de Girona.

Aquesta tasca es realitza amb eines que generen un camp elèctric que ocupa una superfície màxima de cinc metres quadrats i deixa els peixos atordits i immobilitzats. Al rebre la descàrrega elèctrica, queden flotant, moment en què els operaris separen els peixos exòtics dels autòctons. Els exòtics es posen en caixes seques i acaben sacrificats. Els autòctons es col·loquen en recipients amb aigua i es traslladen al riu Ter perquè sobrevisquin.

Entre els peixos sacrificats hi haurà les carpes, que estan incloses al llistat d’espècies exòtiques invasores. Això malgrat que les carpes són molt típiques a l’Onyar des de fa dècades i formen part del relat de la ciutat com si fossin «locals».

Notícies relacionades

L’objectiu de la intervenció, demanada per l’Ajuntament de Girona i autoritzada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), és retirar els peixos que es veuen afectats per la reducció de cabal del riu i les males condicions de l’aigua per la sequera. L’Onyar baixa molt sec i, a més, no rep aportació de la sèquia Monar i això ha reduït molt la quantitat d’aigua que hi ha en el tram urbà.

La mateixa actuació es repetirà al maig i al juny.