Polèmica per sequera

El Govern carrega contra la confederació hidrogràfica de l’Ebre per «mala planificació»

El Govern carrega contra la confederació hidrogràfica de l’Ebre per «mala planificació»

Arnau Martínez / ACN

1
Es llegeix en minuts
Guillem Costa
Guillem Costa

Especialista en Medi ambient, sostenibilitat i biodiversidad

ver +

La consellera Teresa Jordà es mostra preocupada per la situació dels regants que depenen de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE): «Al març, ja vaig constatar falta de planificació per part de la CHE». Critica la seva «inacció» davant la sequera quan es va informar de l’excepcionalitat en el Ter-Llobregat.

«Exigim que els nostres agricultors puguin accedir a nous models de regadiu i a una planificació responsable», ha reclamat en una visita a les obres de modernització de la xarxa de reg a Valls. «Valls era una de les obres oblidades per Madrid, però aquest Govern l’ha recuperat», ha manifestat.

Notícies relacionades

Aquest posicionament arriba després que s’hagin conegut les dificultats dels productors d’arròs al delta de l’Ebre. La comunitat de regants de la dreta del riu distribuiran de manera intermitent l’aigua. Segons els agricultors, aquesta és l’única manera d’aprofitar la meitat de la dotació, que és el que marca la CHE.

Jordà ha aprofitat per explicar que ha enviat una carta al ministre Luis Planas. Li proposa un conveni per modernitzar el Canal d’Urgell: la Generalitat assumiria el 60% del cost i el ministeri el 40%. En les últimes hores, Jordà ja va enviar una carta formal també a la ministra Teresa Ribera demanant diners per subvencionar les infraestructures antisequera (depuradores, potabilitzadores i regeneradores d’aigua). «Serem el Govern que deixarà Catalunya preparada per a les sequeres que vindran», ha conclòs.