De clorhexidina

Retirat de la venda aquest col·lutori bucal per contaminació d’un bacteri

Retirat de la venda aquest col·lutori bucal per contaminació d’un bacteri
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha informat aquest dimecres del cessament de comercialització i utilització d’un lot d’un col·lutori de clorhexidina per a col·lutori bucal per possible contaminació amb un bacteri, que pot presentar riscos per a persones amb problemes de salut o amb el sistema immunològic debilitat.

A la seva web i a la xarxa de Twitter, l’AEMPS ha precisat que es tracta del producte col·lutori clorhexidina+XIlitol Imark en format monodosi per a col·lutori bucal (lot 0100320123), que es distribueix principalment en el canal hospitalari, però no pot descartar-se la seva presència fora d’aquest.

L’AEMPS ha ordenat a l’empresa fabricant Imark-Hospita, S.L. les mesures cautelars perquè cessi la comercialització i ús del producte, així com la immobilització de totes les unitats del lot citat fins a confirmar l’absència de contaminació pel bacteri ‘Burkholderia cepacia’.

Notícies relacionades

També ha sol·licitat al fabricant que iniciï una investigació per aclarir les causes de la possible contaminació, i que remeti mostres del lot afectat, dels dos anteriors i dels dos posteriors, per a la seva anàlisi.

Davant aquest requeriment, l’empresa ha cessat la comercialització del producte i ha comunicat la immobilització d’aquest a tots els centres on havia sigut distribuït