La lluita contra la pandèmia

Salut no veu urgència a retirar les mascaretes de les residències

  • El conseller Balcells defensa la «prevenció» de la mesura i descarta pressionar el Ministeri de Sanitat

mascarillas

mascarillas / FERRAN NADEU (FERRAN NADEU)

1
Es llegeix en minuts
ACN

El conseller de Salut, Manel Balcells, assegura que no pressionarà el Ministeri de Sanitat perquè retiri l’obligatorietat de l’ús de la mascareta en residències i centres assistencials. Balcells ha assegurat que no té «cap urgència perquè la gent es tregui la mascareta» en aquests centres i ha defensat que la mesura dona «certa prevenció».

El conseller ha respost així a la petició de la presidenta de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACCRA), Cinta Pascual, que aquest divendres ha demanat a Salut que els recolzi en la retirada d’aquesta mesura. En declaracions a Catalunya Ràdio, Pascual demanava fer «un «pas endavant» i permetre que els usuaris de les residències i dels treballadors es «vegin la cara».

Notícies relacionades

Però no serà així. El Departament de Salut no demanarà al consell interterritorial que es retirin les mascaretes dels centres assistencials. Balcells considera que la mesura «està bé» perquè ajuda a garantir «certa prevenció» de la covid-19 en espais especialment vulnerables, com poden ser hospitals i residències de gent gran.

Balcells ha recordat que la covid «va a la baixa», però insisteix que «encara existeix». Per això aposta per mantenir l’ús de la mascareta en determinats espais i esperarà que sigui el Ministeri de Sanitat qui acordi la retirada d’aquesta mesura. «Quan ens ho diguin, ho farem», ha afirmat el conseller, «però no insistirem perquè sigui abans».