Operació a Sau

Els pescadors han capturat una tona de peixos al pantà de Sau

Els pescadors han capturat una tona de peixos al pantà de Sau

ORIOL CLAVERA

1
Es llegeix en minuts
Guillem Costa
Guillem Costa

Especialista en Medi ambient, sostenibilitat i biodiversidad

ver +

Després de dues setmanes de treball, els pescadors han capturat 1,3 tones de peixos a l’embassament de Sau. Són les dades que ha comunicat l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). En total s’han arribat a pescar 1.500 peixos, entre els quals hi ha silurs, carpins, alburns i luciperques. Totes són espècies invasores.

Des del Departament d’Acció Climàtica insisteixen en el missatge dels últims dies: l’objectiu principal de l’operació no és pescar més o menys, sinó mantenir la qualitat de l’aigua per transvasar-la al pantà de Susqueda. Durant els primers dies, remarquen fonts de l’ACA, les tasques dels pescadors (habituats a pescar a les costes de Blanes i d’Arenys de Mar) van ser provar les xarxes i garantir la seguretat de la navegació.

Notícies relacionades

Els treballs, com es preveia, no estan sent fàcils. En algunes jornades les xarxes es van trencar i es van encallar al fons, que és ple de branques en alguns punts, com va reconèixer el director de l’ACA a EL PERIÓDICO.

A la conselleria asseguren que el desplegament és progressiu i que pot durar un mes i mig. En tot moment s’està analitzant la qualitat de l’aigua per comprovar que està en bon estat i que es pot continuar desembassant cap a Susqueda. El dia en què la calor causi una alta estratificació i la qualitat hagi empitjorat molt, s’aturarà l’operació.