Trucada a la policia

Vídeo | Un Airbnb a Madrid de malson: Un amfitrió es queda amb les maletes dels seus hostes

L’enginyós truc del ‘duty free’ per no facturar la maleta als aeroports

El propietari de l’apartament turístic ubicat al barri de Vallecas tanca la porta als nassos d’un grup de joves

Vídeo | Un Airbnb a Madrid de malson: Un amfitrió es queda amb les maletes dels seus hostes
2
Es llegeix en minuts
Alexandra Costa

Havia de ser un pla d’amics genial: passar uns dies a Madrid. Per això uns joves van decidir reservar un apartament al barri de Vallecas per Airbnb, una alternativa més econòmica que un hotel si es viatja en grup. No obstant, les expectatives del viatge se’n van anar en orris quan el propietari de l’allotjament es va quedar amb les seves maletes, els va tancar la porta als nassos i no els va deixar passar. Els nois van gravar la surrealista situació i la van penjar a TikTok. «Només volem les nostres maletes. Volem les nostres coses», cridaven els joves mentre intentaven accedir a la vivenda davant la negativa de l’amfitrió i mentre uns d’ells trucava a la policia. Els fets han transcendit justament una setmana després que la Unió Europea demanés més transparència a les plataformes de lloguers turístics com Airbnb amb l’objectiu de lluitar contra el frau en aquest sector.

«¡Aquests actes haurien d’estar penats! Aneu amb compte a l’hora de llogar un Airbnb», va denunciar dimarts, 7 de març, el ‘tiktoker’ @miiguelgm a la xarxa social xinesa al costat d’un vídeo de dos minuts de durada. Dos minuts en què el grup de joves que volia passar-s’ho bé a la capital van viure un autèntic malson.

A base de força

«Hola, mira, et truco de Madrid. Som uns joves que venim de vacances a un apartament i el propietari s’acaba de tancar amb totes les nostres pertinences», se sent com diu un noi del grup. «Ens ha tancat la porta a la cara i no ens vol obrir», prossegueix. Mentrestant, els seus companys, al replà de l’edifici, toquen al timbre i insisteixen a l’amfitrió que els torni les maletes.

En un moment, el propietari de la vivenda, situada al carrer Sierra de Contraviesa 14, obre la porta. Però només uns centímetres. «Ara les trec», els diu mentre intenta tancar-la a la força. És llavors quan es produeix el moment més tens: els joves posen les mans a l’obertura per evitar que tanqui la porta. De fet, enganxa la mà de dos joves. «Com em facis mal a la mà et juro per Déu que et rebento el cap», diu un d’ells. I se sent dir a l’amfitrió: «Doncs treu la mà, tio».

Notícies relacionades

Si bé no ha transcendit com va acabar la situació, el vídeo acumula 3,2 milions de reproduccions en menys de 24 hores i hi ha centenars de comentaris que animen els joves a posar a l’amfitrió una mala ressenya a Airbnb per evitar que això li passi més gent. «Ja està posada», ha respost l’autor del vídeo.

Altres usuaris van més enllà i els proposen interposar una denúncia formal a la policia, però no s’han pronunciat al respecte. Tampoc si Airbnb els ha tornat els diners de l’estada o si ha pres mesures dràstiques sobre l’usuari que lloga la seva vivenda a la plataforma.

@miiguelgm Estos actes deberian estar penats...! Aneu amb compte a l’hora de llogar un AIRBNB #penados #airbnb #denunciapublica #policianacional #guardiacivil ♬ so original – MiguelGordo