Espanya-França

Colau celebra una cimera d’‘alt nivell’ i comparteix amb Macron les polítiques de Barcelona per regular el turisme

  • La construcció del conducte d’hidrogen podria començar el 2030 mentre que el projecte ferroviari té «un retard incomprensible»

  • L’alcaldessa de la capital ha opinat que les manifestacions «formen part de la democràcia, és normal»

Colau celebra una cimera d’‘alt nivell’ i comparteix amb Macron les polítiques de Barcelona per regular el turisme

EPC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha compartit amb el president de França, Emmanuel Macron, les polítiques que està implementant la capital catalana per regular el turisme, fruit de l’interès del líder francès per aquesta qüestió.

En declaracions als periodistes aquest dijous, Colau ha explicat que Macron ha mostrat molta atenció i admiració per la ciutat i que «ha sigut un orgull» saber que es mostrava interessat per algunes per les polítiques de la ciutat, com la regulació del turisme i la regulació dels pisos turístics il·legals. «La Comissió Europea està valorant l’exemple de Barcelona per aplicar-lo a Europa», ha recalcat l’alcaldessa de la capital.

Macron també li ha preguntat com era la relació governamental amb les plataformes digitals com Airbnb.

Mesures ecològiques

Així mateix, Colau ha valorat que la cimera hispanofrancesa ha sigut «d’alt nivell» i una peça clau per avançar en temes estratègics com el corredor mediterrani i el conducte d’hidrogen verd H2Med.

La construcció del conducte d’hidrogen podria començar el 2030, mentre que el projecte ferroviari té «un retard incomprensible», ha declarat l’alcaldessa de la capital a periodistes una vegada finalitzada la visita al Museu Picasso amb el president francès. Així mateix, ha recalcat que el projecte ferroviari, que és menys contaminant, podria fer un pas endavant i fer reduir la presència del cotxe.

Notícies relacionades

«Barcelona té i tindrà una posició estratègica en aquestes infraestructures de futur», ha afirmat aquest dijous al matí Colau, que ha recalcat que la ciutat ajudarà a aconseguir que la transició energètica i de mobilitat sigui una realitat al més aviat possible.

Manifestacions democràctiques

Respecte a les manifestacions que s’han format en contra de la cimera, Colau ha opinat que «forma part de la democràcia, és la normalitat de les grans ciutats i de les democràcies». A més, ha aclarit que, en tot cas, seria un error confondre la cimera amb les declaracions de Bolaños sobre el procés. «S’ha de desvincular la cimera amb altres qüestions polítiques que es podrien resoldre per altres vies».