VIOLÈNCIA MASCLISTA

Detingut el pare de les dues joves pakistaneses de Terrassa assassinades en un «crim d’honor»

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ghulam Abbas, el pare de les dues germanes assassinades el maig de l’any passat al Pakistan, ha sigut detingut aquest dimecres a Terrassa, tal com ha avançat ‘El País’ i ha confirmat EL PERIÓDICO.

Els Mossos i la Policia Nacional investiguen la implicació de l’home en l’engany perquè totes dues viatgessin al Pakistan, cosa que van fer amb el pretext que la seva mare –que hi estava de vacances des del març amb el seu germà petit– havia caigut malalta i la celebració del casament d’un familiar.

Les germanes de 20 i 24 anys, que vivien a Terrassa, eren originàries de Gujrat, a la província oriental pakistanesa del Panjab. Al seu país d’origen, a l’anar a visitar la seva mare, van ser assassinades. La policia pakistanesa va explicar que les germanes van ser víctimes d’un «crim d’honor» per part de la seva família; primer les van torturar membres de la seva família i després van rebre un tret mortal al cap mentre dormien. 

El setge s’ha estret sobre el pare de les dues víctimes s’ha produït gràcies a la comunicació constant que hi ha hagut entre la policia pakistanesa i la Policia Nacional. La fiscalia, en vista de les informacions procedents d’aquest país, n’ha ordenat l’arrest, que han portat a terme els Mossos, ja que els seus agents són els responsables de la investigació en territori català.

Els coneguts com a crims d’honor són habituals al sud de l’Àsia i solen implicar homes d’una família que vengen el que consideren un afront que contravé la conservadora moral familiar de les societats locals.

Les víctimes van ser assassinades pels seus familiars a l’est del país, després que les joves sol·licitessin el divorci als seus cosins, amb qui les havien casat, i es neguessin que les acompanyessin a tornar a Europa.

Notícies relacionades

El diumenge 22 de maig, dos dies després del doble crim, la policia pakistanesa va arrestar sis persones per la mort de les dues germanes. Entre els sospitosos de torturar-les i matar-les hi ha els dos marits (cosins), el germà de les víctimes i un oncle. Segons fonts consulars, els sospitosos afronten penes de presó que oscil·len entre els 25 anys i la cadena perpètua

Tot i que al principi es va pensar que les dues joves tenien nacionalitat espanyola, fonts de l’ambaixada d’Espanya a Islamabad van precisar que les germanes eren pakistaneses amb permís de residència a Espanya i domicili a Catalunya.