Inspecció sanitària

Confiscats 88 quilos de peix sense documentació al port de l’Escala

Confiscats 88 quilos de peix sense documentació al port de l’Escala

ACN

1
Es llegeix en minuts

Una inspecció conjunta d’inspectors de la Generalitat, del Ministeri i de la Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra (URMA) ha permès decomissar 88 quilos de peix sense documentació a la sortida del port de l’Escala (Alt Empordà).

L’actuació es va saldar amb tres denúncies per transportar peix dins del maleter de vehicles no isotèrmics que no havien passat per la llotja. El peix (sardina, seitó i sorell) era dins de cubs de pintura i bosses de plàstic amb poc gel que el conservés en les condicions de fred adequades.

La intervenció s’emmarca en el Pla de control i inspecció de la pesca i de les activitats marítimes i té per objectiu acabar amb la pràctica de la comercialització fraudulenta i venda clandestina de peix.

Notícies relacionades

Es dona la circumstància, a més, que sovint aquest peix es ven a la via pública o en locals sense les necessàries garanties sanitàries.

El peix decomissat va ser entregat al Centre de Recuperació de Fauna de Castelló d’Empúries al no tenir suficients garanties de frescor i conservació òptimes per al consum humà.