Operació policial

Cau una xarxa internacional que introduïa droga a gran escala del Marroc per Tarragona

Cau una xarxa internacional que introduïa droga a gran escala del Marroc per Tarragona
1
Es llegeix en minuts
ACN

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal internacional dedicada al tràfic de drogues a gran escala. En l’operatiu s’han detingut cinc persones que s’encarregaven de transportar grans quantitats de droga des del Marroc, amb potents embarcacions semirígides. Els transports es portaven a terme en menys de 24 hores. La introduïen per la costa de Tarragona, per la zona del Baix Penedès, i la distribuïen a Espanya i la resta de països europeus.

En les dues fases diferents de la investigació, que va començar el maig de l’any passat, s’hi han interceptat 4.041 quilos d’haixix, 436 quilos en una furgoneta que anava cap a França per l’AP-7 i la resta en una altra furgoneta després d’un desembarcament en una platja de Creixell.

La primera detenció es va fer al novembre, a la demarcació de Girona, quan l’arrestat circulava per l’AP-7 cap al nord, amb una furgoneta amb matrícula francesa, en la qual transportava onze farcells i mig d’haixix, un total de 436 quilos de droga.

Notícies relacionades

Gràcies a la investigació, es va detectar que l’organització criminal tenia previst introduir al gener, per la costa tarragonina, una gran quantitat d’haixix transportat des del Marroc amb el mètode ‘go fast’, el transport amb ràpides embarcacions semirígides. El dia 5 de gener, els agents van observar alguns membres de l’organització amb una furgoneta de gran capacitat de càrrega en la qual carregaven grans bidons de combustible, que es van comprar a diferents gasolineres del Vendrell.

Un dispositiu policial vigilava els sospitosos, que actuaven molt a prop d’una platja de Creixell. Els agents van detectar un vehicle «llançadora» que escoltava la furgoneta dels bidons de combustible i els ocupants d’aquest turisme van arribar a disparar contra els agents. La furgoneta va xocar contra vehicles policials a l’autopista C-32, direcció Barcelona, on se’n va poder detenir un dels ocupants. Hi transportaven 102 farcells amb 3.605 quilos d’haixix. Posteriorment, el cos policial va aconseguir detenir tres integrants més de l’organització.