Seguretat viària

DGT: aquestes seran les noves proves del reconeixement mèdic el 2023

DGT: aquestes seran les noves proves del reconeixement mèdic el 2023
1
Es llegeix en minuts

El protocol·lari reconeixement mèdic imprescindible per obtenir o renovar el carnet de conduir mantenia els seus barems des del 2007, però s’hi acaba d’afegir una variació important: la introducció d’un psicotècnic.

La Direcció General de Trànsit (DGT) adopta la mesura amb la pretensió de millorar tots els criteris i les diferents eines que s’utilitzen als centres de reconeixements de conductors (CRC), i vol unificar els principis per valorar les aptituds psicofísiques dels usuaris.

Notícies relacionades

Així, les observacions dels professionals mèdics hauran de recollir qüestions com anamnesi general, observació de l’aspirant (netedat personal i aspecte físic, manera de caminar, etc.), percepció de risc, recollida de dades personals i exploració bàsica (visió, audició, cardiovascular, psicològica, etc.).

Els reconeixements mèdics per renovar el carnet de conduir són obligatoris cada 10 anys fins a arribar als 65 anys, moment en què el període es redueix a cinc anys. A parit dels 70 anys, el període és de dos anys.