Investigació oberta

L’ADN confirma que la dona enterrada a Pontons era la parella del detingut, l’actor Jorge Ferrandis

L’ADN confirma que la dona enterrada a Pontons era la parella del detingut, l’actor Jorge Ferrandis
2
Es llegeix en minuts
EFE

Les proves de l’ADN han confirmat que les restes de la dona trobada esquarterada i enterrada a més d’un metre i mig de profunditat en una finca de Pontons (Barcelona) són les de la parella del detingut com a presumpte autor del crim, en presó provisional i sense fiança des del 5 de gener.

Segons informa aquest dimarts la Guàrdia Civil, la investigació continua oberta per al total esclariment d’aquest assassinat, que s’hauria comès l’estiu del 2021 al pis que la parella compartia a Barcelona, i que era propietat de l’home arrestat, l’actor Jorge Ferrandis, de 43 anys.

Les proves genètiques realitzades als laboratoris del Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil han confirmat la identitat del cos descobert el dia 3 en aquesta finca rural de Pontons, i que correspon a la parella del detingut, Ruth R. P., de 42 anys i veïna de Barcelona.

El mateix dia de la troballa de les restes de la dona, va ser detinguda la seva parella com a presumpte autor de l’assassinat, que havia excavat la fossa en aquesta finca per ocultar el cadàver.

Dos dies després, el 5 de gener, el Jutjat de guàrdia de Vilafranca del Penedès (Barcelona) va decretar presó provisional comunicada i sense fiança per al detingut en aquesta causa oberta pels delictes d’homicidi o assassinat, extrem que es concretarà segons avanci la investigació.

D’acord amb la informació judicial, no hi havia antecedents per violència de gènere.

El Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil havia rebut informacions que indicaven un moviment inusual de terres en una finca de Pontons, per la qual cosa s’estava investigant la possibilitat d’un enterrament il·legal d’alguna espècie d’animal o fins i tot d’alguna irregularitat mediambiental.

Després d’unes primeres indagacions del Seprona, el Jutjat d’Instrucció número 4 de Villafranca del Penedès va ordenar i va autoritzar l’excavació i inspecció del lloc, una zona tancada i adornada amb flors de lavanda, utilitzant una màquina retroexcavadora.

Notícies relacionades

Va ser llavors quan es va descobrir el cos d’una persona en diverses bosses de plàstic a més de metre i mig de profunditat, que es corresponia amb el d’una dona.

En els registres practicats en dues vivendes del detingut a Barcelona, els agents van trobar en una eines i estris susceptibles d’haver sigut utilitzats per a l’excavació del terreny.