Investigació oberta

La Guàrdia Civil busca en un pis de Barcelona pistes del crim de Pontons

  • Els agents escorcollen el pis del detingut per matar, esquarterar i enterrar la seva parella en una finca de l’Alt Penedès

La Guàrdia Civil busca en un pis de Barcelona pistes del crim de Pontons

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Efectius de la Guàrdia Civil han procedit aquest dimecres a registrar a Barcelona un dels domicilis del detingut per matar, esquarterar i enterrar una dona en una finca de la localitat de Pontons, on el dia 3 de gener passat va ser descobert el cos. Els agents busquen en aquest pis, on sospiten que l’home podria haver conviscut amb la víctima, indicis que els permetin aclarir els fets.

L’home, de nacionalitat espanyola, veí de Barcelona i de 43 anys, va ser detingut el mateix 3 de gener com a presumpte autor de la mort l’any 2021 de la seva parella sentimental, una dona també espanyola, de 42 anys, el cadàver de la qual va ser descobert aquell mateix dia.

Les investigacions que van conduir a la detenció del presumpte assassí es van iniciar el novembre passat després que el Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil rebés avís d’un moviment inusual de terres en una finca de Pontons. Van procedir a investigar la possibilitat d’un enterrament il·legal d’algun animal o fins i tot d’alguna irregularitat mediambiental que van conduir al fet que la justícia autoritzés l’excavació del lloc, una zona tancada i adornada amb flors de lavanda. El detingut hauria excavat a la seva parcel·la, el mes d’octubre, una fossa d’una profunditat de dos metres, de manera manual, amb un pic i una pala i que va ser tapada de manera sobtada.

Notícies relacionades

Iniciades les tasques i als 135 centímetres de profunditat es van trobar unes bosses d’escombraries que contenien restes humanes, a més d’altres objectes d’índole personal. Aquell mateix dia, després de trobar les restes humanes, la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de Barcelona va establir un immediat dispositiu policial de recerca del propietari del terreny, qui va ser localitzat i detingut a Barcelona i ingressat a presó com a presumpte autor de la mort de la persona trobada a la seva finca.

Actualment, malgrat sospitar que es tracta de la dona objecte de la investigació, s’estan realitzant tasques d’identificació tant per autòpsia com per confrontació de l’ADN amb el d’un possible familiar.