Investigació oberta

El detingut per matar la seva parella i enterrar-la a Pontons és l’actor Jorge Ferrandis

  • La Guàrdia Civil sospita que la víctima va ser assassinada a Barcelona

El detingut per matar la seva parella i enterrar-la a Pontons és l’actor Jorge Ferrandis
3
Es llegeix en minuts
EFE

L’home de 43 anys detingut i empresonat acusat de matar i esquarterar la seva parella l’estiu del 2021 i enterrar-la en una finca de Pontons (Barcelona) és l’actor Jorge Ferrandis, de 43 anys, segons han informat a Efe fonts pròximes al cas.

La Guàrdia Civil sospita que Ferrandis va matar la dona al pis del carrer Castillejos de Barcelona, on tots dos vivien, i posteriorment va enterrar el cadàver esquarterat a un metre i mig de profunditat en una finca de Pontons, on el cos va ser localitzat el 3 de gener, dia en què l’actor va ser detingut.

Ferrandis, que es va formar a La Casona, un centre amb cicles superiors d’interpretació, va participar en alguns curts i ha tingut una carrera discreta com actor.  Entre els seus treballs més destacats, ha participat en obres teatrals com ‘Entiendemetuami’ d’Eloy Arenas, ‘Replay’ al Teatre Llantiol i ‘Los niños perdidos’ al Teatre Tantarantana. A més, ha participat en el VII Festival de Dansa Coppelia al Teatre Principal de Castelló. D’altra banda, va actuar en curtmetratges com ‘En plan amigas’, dirigit per Eduardo Milewicz, així com a ‘¿Y tú qué miras?’ i ‘Los amantes’.

Segons han informat a Efe fonts pròximes a la investigació, agents de l’institut armat han finalitzat aquest migdia el registre al pis del número 430 del carrer Castillejos de Barcelona on vivia la parella, a la recerca de pistes sobre el crim.

La principal hipòtesi dels investigadors és que l’home, que es troba en presó preventiva, va matar la dona l’estiu del 2021 en aquest pis de Barcelona i després es va desfer del cadàver esquarterat enterrant-lo a més d’un metre i mig de profunditat en una finca de la seva propietat a Pontons.

Després de trobar el cadàver, el 3 de gener, la Guàrdia Civil va detenir l’actor el mateix dia i posteriorment va escorcollar una altra vivenda seva a Barcelona, on va trobar pertinences de la dona i eines i estris susceptibles d’haver sigut utilitzats per excavar.

La Guàrdia Civil està pendent de les proves forenses, com l’autòpsia i la confrontació de l’ADN amb un familiar, per tal d’identificar de forma definitiva que el cadàver es correspon amb la dona de 42 anys que vivia amb el detingut, tot i que tots els indicis apunten que és així.

La Guàrdia Civil va detenir el sospitós, de nacionalitat espanyola, veí de Barcelona i de 43 anys, el dimarts 3 de gener i dos dies després, el dia 5, el jutjat de guàrdia de Vilafranca del Penedès (Barcelona) va decretar presó provisional sense fiança. 

Moviment de terres

La Guàrdia Civil va detenir el sospitós, de nacionalitat espanyola, veí de Barcelona i de 43 anys, el dimarts 3 de gener i dos dies després, el dia 5, el jutjat de guàrdia de Vilafranca del Penedès (Barcelona) va decretar presó provisional sense fiança.

El cadàver va ser localitzat gràcies que el Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil havia rebut informacions a l’octubre que indicaven un moviment inusual de terres en una finca de Pontons, per la qual cosa al novembre van començar a investigar la possibilitat d’un enterrament il·legal d’alguna espècie d’animal o fins i tot d’alguna irregularitat mediambiental.

Tanmateix, la Guàrdia Civil va constatar que el propietari de la finca havia mantingut una relació sentimental amb una dona que no donava senyals de vida des de l’estiu del 2021.

Restes mortals en bosses

Tots aquests fets es van posar en coneixement del Jutjat d’Instrucció número 4 de Vilafranca del Penedès, que va autoritzar l’excavació i inspecció de la finca de Pontons, una zona tancada i adornada amb flors de lavanda, utilitzant una màquina retroexcavadora.

Va ser llavors quan es va descobrir el cos d’una persona en diverses bosses de plàstic a més d’un metre i mig de profunditat, enterrats amb alguns objectes personals de la víctima.

Notícies relacionades

En aquesta parcel·la, l’home havia cavat a l’octubre una fossa de dos metres de profunditat de manera manual, amb pic i pala, que va ser tapada posteriorment.

Poques hores després de la troballa del cadàver esquarterat, agents de la Guàrdia Civil van detenir a Barcelona el propietari de la finca com a presumpte autor de la mort i enterrament de la seva parella.