investigació judicial

El fiscal reclama gairebé 39 anys de presó per a un exmembre dels Castellers de Barcelona per abusar de menors

  • L’acusació pública afirma que l’imputat va fer tocament a menors de la colla d’entre 7 i 17 anys

El fiscal reclama gairebé 39 anys de presó per a un exmembre dels Castellers de Barcelona per abusar de menors
3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Fiscalia de Barcelona reclama gairebé 39 anys de presó, inhabilitació i altres penes accessòries per a un exmembre dels Castellers de Barcelona per presumptament haver abusat sexualment de nou menors d’edat entre el 2014 i el 2019. L’acusació pública afirma que E. P. A. ha sigut membre dels Castellers de Barcelona durant 20 anys, en què ha exercit diferents funcions i ha sigut els últims anys el tècnic de la canalla de la colla. Va aprofitar la confiança de les famílies i de les adolescents i les convidava sovint a casa seva després dels assajos o abans de les actuacions. L’home sabia fer massatges i també les atreia amb txutxes o els seus menjars favorits. Amb aquesta excusa, els feia massatges perquè dormissin millor i alleugerir dolors musculars, així començava a tocar-los el cul, els pits o a prop de la zona genital.

L’imputat, segons l’escrit d’acusació de la fiscalia, comentava a les menors que es quedessin amb calces i camisa, sense suport ni pantalons perquè estiguessin «més còmodes», situació que aprofitava per mirar-les i tocar-les millor. Igualment, entrava al bany sense avisar quan sabia que les nenes s’estaven dutxant.

En el cas de la primera jove, nascuda el 1998, va ingressar a la colla als 6 anys i durant tres mesos va viure a casa de l’home acusat, mentre la seva mare estava de viatge. Entre el 2014 i el 2017 l’home, en almenys dues ocasions, li va tocar un mugró i la vagina mentre li feia «massatges» al sofà. La noia es va quedar paralitzada i va fingir estar adormida. Entre octubre i novembre del 2014, a una jove de 17 anys li va fer posar la mà a sobre del seu penis erecte mentre li feia un massatge. La noia es va fer l’adormida i va canviar de posició.

Amb l’excusa d’un massatge

Pel que fa a tres menors més, entre els anys 2014 i 2018, quan tenien entre 10 i 17 anys, els va tocar els laterals dels pits i del cul. En una ocasió, una d’elles li va dir que no li agradava que li toqués el cul, i el casteller li va dir que el massatge es feia d’aquesta manera. En una ocasió, el juny del 2018, tornant d’una actuació a Valls, l’home va convidar les menors a passar la nit a casa seva. Els va fer massatges i els va acabar tocant, segons precisa la fiscalia. A la matinada, una de les noies es va despertar per uns gemecs i va veure com l’home es masturbava a la mateixa habitació mentre les mirava dormir amb camisa i bragues.

Notícies relacionades

Finalment, a tres menors de 7 a 12 anys, entre els anys 2015 i el juny del 2019, els va tocar el cul per sobre de les calces i a una d’elles li va tocar el lateral dels pits malgrat que li van dir que no era necessari, es giraven o fingien estar adormides. A una d’elles, a més, la va veure despullada mentre es dutxava perquè va insistir a portar-li la tovallola, malgrat que les seves companyes van dir que ho farien elles.

Per tot això, la fiscalia demana 38 anys i 11 mesos de presó per sis delictes continuats d’abús sexual, quatre abusos sexuals i un d’exhibicionisme. També li demana cinc anys de llibertat vigilada després de sortir de presó, inhabilitació per qualsevol ocupació relacionada amb menors durant cinc anys després de sortir del centre penitenciari, prohibició d’apropar-se o comunicar-se amb les víctimes durant tres o quatre anys després de les penes de presó imposades, i 6.000 euros d’indemnització a cada víctima per danys morals.