Violència masclista

La fiscalia limita els plans d’Interior: no es pot informar sempre dels antecedents d’un maltractador

Interior va demanar un informe a la fiscal de Sala Delegada de Violència sobre la Dona, Teresa Peramato, per avaluar la possibilitat que els agents policials puguin informar una dona maltractada que l’agressor que acudeixen a denunciar ja té antecedents per violència de gènere exercida contra altres víctimes

La fiscalia limita els plans d’Interior: no es pot informar sempre dels antecedents d’un maltractador

EFE

1
Es llegeix en minuts
Violeta Molina Gallardo

El Ministeri de l’Interior sap que els maltractadors reincidents, els que maltracten diverses víctimes al llarg de la seva vida, impliquen un risc més gran per a cada nova parella. Per això, volia informar les dones maltractades d’aquesta realitat. Tanmateix, la fiscalia ha conclòs que no pot fer-ho de manera automàtica.

Interior va demanar un informe a la fiscal de Sala Delegada de Violència sobre la Dona, Teresa Peramato, per avaluar la possibilitat que els agents policials puguin informar una dona maltractada que l’agressor que acudeixen a denunciar ja té antecedents per violència de gènere exercida contra altres víctimes, ja que es sap que «en aquests casos l’actual parella denunciant té més risc de ser agredida novament amb més intensitat i menys temps de latència».

Notícies relacionades

En un escrit dirigit a la responsable de l’Àrea contra la Violència de Gènere d’Interior, María Jesús Cantos, Peramato conclou que no es pot procedir a informar les víctimes «de manera automàtica i/o generalitzada», tan sols en aquells casos en què es conclogui que «no només els referits antecedents suposen un factor de risc rellevant, sinó que comunicar aquesta concreta informació a la víctima resulta necessari per prevenir, en aquest supòsit concret, la comissió d’una infracció penal mitjançant l’adopció de mesures adequades de protecció o autoprotecció».

Peramato revisa al seu informe la legislació vigent en matèria de protecció de dades, així com la doctrina del Tribunal Constitucional i del Tribunal Europeu de Drets Humans.