Risc laboral

CCOO i la UGT denuncien que ningú va avisar els treballadors de Correus de l’enviament de paquets explosius

  • La policia sospita que l’enviament de les cartes explosives es van fer des de Valladolid

CCOO i la UGT denuncien que ningú va avisar els treballadors de Correus de l’enviament de paquets explosius

Marta Fernández Jara

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

CCOO i la UGT han denunciat que no es van aplicar mesures de seguretat addicionals per als treballadors de Correus durant els diversos enviaments de paquets amb explosius a ambaixades i edificis públics dels últims dies. En un comunicat, assenyalen que segons el secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez, s’havia alertat els cossos policials de la situació i opinen que és «poc creïble» que el Govern «oblidés» avisar Correus, de manera que assumeixen que l’empresa n’estava al corrent, però no es va informar ni treballadors ni representants. Precisament per això, reclamen que es depurin responsabilitats «al màxim nivell» perquè es va posar «en risc» els treballadors que van manipular i van transportar els paquets.

Així mateix, els sindicats lamenten la «irresponsabilitat» per part dels responsables de l’empresa postal pública, del Ministeri de l’Interior i de la presidència del Govern espanyol.

Notícies relacionades

Tant CCOO com la UGT consideren «inacceptable» haver-se assabentat per la premsa que el 24 de novembre ja es tenia coneixement de l’existència d’un artefacte explosiu que havia circulat per la xarxa postal pública per ser entregat a la Moncloa, sense haver sigut detectat. I lamenten que, tot i així, «ningú decidís informar ni adoptar cap mesura de seguretat addicional a Correus».

Per a les dues organitzacions, si es confirma aquesta situació s’evidenciarà l’existència d’una «bretxa de seguretat» a Correus. En aquesta línia, recorden que la primavera del 2021 ja van circular per la xarxa postal enviaments amenaçadors dirigits a polítics que contenien munició o navalles. Els sindicats remarquen que, ja llavors, van denunciar que dels milions d’enviaments diaris només un 4% passen pel sistema de detecció d’escàners.