A Madrid

La base aèria de Torrejón de Ardoz rep un tercer paquet explosiu

Es tracta d’un sobre similar als que van arribar a l’ambaixada d’Ucraïna i a una empresa de fabricació d’armament de Saragossa - No s’han registrat ferits

La base aèria de Torrejón de Ardoz rep un tercer paquet explosiu

VIOLETA SANTOS MOURA / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un sobre similar als que aquest dimecres van ser enviats a l’Ambaixada d’Ucraïna i a l’empresa de fabricació d’armament saragossana Instalaza ha arribat aquesta matinada a la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid).

Entre les 3.00 i les 4.00 hores, els sistemes de seguretat de la Base Aèria van detectar un sobre sospitós i, després de ser analitzat per rajos X, es va determinar que podria contenir algun tipus de mecanisme.

Immediatament es van activar els protocols corresponents. Efectius tant de la Policia Nacional com de la Guàrdia Civil es van desplaçar fins a la base per assegurar la zona, i els investigadors de la Policia ja estan analitzant el sobre.

El sobre sospitós anava dirigit al Centre de Satèl·lits, segons han informat aquest dijous els Ministeris d’Interior i de Defensa. El paquet no ha arribat a explotar i no s’han produït danys personals ni cap tipus de ferida a conseqüència de l’incident.

De fet, la Policia Nacional ja estava avaluant si hi ha connexió entre la carta enviada a l’ambaixada d’Ucraïna a Madrid, la deflagració de la qual va ferir un empleat, i la rebuda ahir a la tarda per l’empresa de fabricació d’armament saragossana Instalaza.

Instalaza és una empresa d’armament que dona feina a més de 150 persones en tres factories situades a Saragossa i que exporta la seva producció a més de 35 països. L’empresa fabrica a Saragossa sistemes llançacoets, granades de mà i dispositius de visió nocturna. Al catàleg de productes de la seva web figuren els llançagranades tipus C90 i els Alcotán.

Notícies relacionades

Es dona la circumstància que el març d’aquest any Espanya va enviar 1.370 llançagranades tipus C-90 i Alcotán, juntament amb un carregament de metralladores lleugeres i 700.000 cartutxos de diferent calibre, en un dels primers enviaments d’ajuda a la defensa d’Ucraïna després de la invasió russa al febrer.

L’Audiència Nacional investiga com un delicte de terrorisme almenys el primer cas, mentre que el Ministeri de l’Interior ha decidit reforçar la seguretat i protecció de l’ambaixada d’Ucraïna.