Balears

Alumnes de l’escola de Palma se solidaritzen amb els seus companys: «Hem vingut a classe amb la samarreta de la Selecció»

La majoria d’estudiants de La Salle es mostren crítics amb l’actuació del centre: «Les mesures que es van prendre van ser molt exagerades», al·leguen

Alumnes de l’escola de Palma se solidaritzen amb els seus companys: «Hem vingut a classe amb la samarreta de la Selecció»
1
Es llegeix en minuts

L’aparent normalitat en la tornada a l’escola a La Salle després d’aquest cap de setmana ha estat contaminada per la presència de periodistes, càmeres, micròfons i un tema protagonista que es parla a les aules, passadissos i esbarjos: el conflicte amb la bandera d’Espanya.

Divendres passat, una trentena d’alumnes van ser expulsats de l’aula i enviats a casa per enfrontar-se a una professora al penjar una bandera d’Espanya a classe en senyal de suport a la selecció espanyola en el Mundial de Qatar. Diferents entitats, exalumnes del centre i fins i tot docents d’altres comunitats autònomes han expressat el seu suport a la docent.

Tanmateix, la majoria d’estudiants de La Salle s’han mostrat aquest matí clarament crítics amb la professora de català i les mesures preses pel centre: «Van ser molt exagerades. Entendria una represàlia o una amonestació, però no està justificat parar la classe i expulsar-los», ha comentat una alumna de Formació Professional.

Notícies relacionades

El conflicte ha transcendit aquest cap de setmana a mitjans nacionals i ha encès acalorats debats a les xarxes socials. En aquest context, els alumnes de 1r A de Batxillerat, la classe contigua a la implicada en el conflicte, s’han solidaritzat amb els seus companys: «Tota la classe, especialment els nois, hem quedat a venir avui amb la samarreta de la selecció per recolzar els de 1r B», ha explicat un alumne als periodistes entre crits de ‘Visca Espanya’ i ‘Som-hi Selecció’ dels altres joves a les càmeres.

Tot i que el debat al carrer i a les xarxes està molt dividit, la majoria d’alumnes han optat per qüestionar la docent: «Si no li agrada la bandera del nostre país, que se’n vagi», han comentat els més crítics, que fins i tot han proferit insults contra ella. D’altres, una mica més moderats, han condemnat les amenaces de mort que ha rebut la funcionària aquests dies malgrat no estar d’acord amb l’expulsió: «Podem tenir diferents opinions, però no s’ha d’arribar a aquest extrem», ha assenyalat un d’ells.