Mallorca

Suport a la professora de La Salle que va expulsar els alumnes que van penjar una bandera d’Espanya

  • Els atacs tant a ella com a la seva família no han cessat i s’han agreujat aquest cap de setmana amb insults masclistes

Suport a la professora de La Salle que va expulsar els alumnes que van penjar una bandera d’Espanya
3
Es llegeix en minuts

Les amenaces de mort i la fustigació a la professora de La Salle després de l’incident amb la bandera d’Espanya pel qual va expulsar de classe 30 alumnes ha provocat una onada de suport per part d’exalumnes del centre i entitats. Neus Sánchez, Lucas Perelló i Agustí Fernández són alguns dels antics estudiants que van utilitzar els seus perfils a les xarxes socials per expressar el seu rebuig: «Encara no tinc paraules pel tracte que està rebent una de les millors professores –i models a seguir– que vaig tenir durant tota la meva etapa educativa a La Salle. Si en nom del feixisme tot s’hi val, ens trobaran de cara», «com a antic alumne de l’escola La Salle de Palma em solidaritzo amb el claustre i amb la professora assetjada», «vaig cursar batxillerat a La Salle i mai vaig denotar cap adoctrinament ni connotació política. La professora exposada i assetjada vilment per energúmens d’ultradreta va ser la meva tutora i és una gran professional».

Els atacs tant a ella com a la seva família no han cessat i s’han agreujat aquest cap de setmana amb insults masclistes i denigrants, la majoria a través de l’aplicació Telegram, mentre que els perfils que van iniciar l’assetjament continuen incitant els seus seguidors que publiquin informació personal per continuar assenyalant-la. La mestra segueix amb els seus perfils desactivats.

Aquest incident va sobrepassar els límits de l’escola quan mitjans nacionals es van fer ressò del que ha passat, per la qual cosa professors d’altres centres de les illes també s’han posat en contacte amb ella per traslladar-li la seva solidaritat i han demanat a la conselleria d’Educació que denunciï els assetjadors per la gravetat dels comentaris.

Des de STEI, el sindicat majoritari dins del sector educatiu, han tancat files amb la docent i han posat «tota la nostra infraestructura» a la seva disposició: «Tenen un projecte de societat en el qual la majoria no cap. I nosaltres tenim un projecte de societat en el qual no cap el seu odi». En aquesta mateixa línia es posiciona el Moviment Feminista de Mallorca: «Tot el nostre suport i carinyo a la professora de La Salle que aquests dies està sent exposada i assetjada per la ultradreta mediàtica. La violència i la misogínia que destil·len és una amenaça per a totes. Ens tindran de cara. Ja n’hi ha prou, d’impunitat. Si en toquen una, ¡reaccionem totes!». 

El sindicat UOB Ensenyament denuncia que «s’estan travessant totes les línies vermelles amb amenaces de mort a la companya i a la seva família, de la qual s’han difós dades personals i fotografies», i ofereixen assessorament perquè pugui defensar-se: «Instem la conselleria i el Departament d’Inspecció Educativa a iniciar les mesures legals per denunciar aquest atac d’odi».

D’altra banda, el succés ha fet un salt polític qualitatiu que ha obligat els líders i partits polítics a posicionar-se. La presidenta del Govern, Francina Armengol, va sortir ahir en defensa de la mestra amb un missatge alineat amb el comunicat emès pel director tècnic de secundària i en el qual manifestava que «seguia les ordres de l’equip directiu, que s’ha negat expressament a obeir, el que suposa un acte d’insubordinació deliberada actuant com a massa i coaccionant una companya que sí que ha fet intent d’obeir la professora». Per aquesta raó, la dirigent socialista reivindica que «els centres són els que marquen les regles de convivència a les aules i els nostres docents han de ser respectats, i la seva tasca, protegida. El que és intolerable és que se’ls ataqui i amenaci. Tot el nostre suport a la professora assetjada per la ultradreta».

Notícies relacionades

Per la seva banda, el PP de les Balears advoca per aclarir l’incident, per això insten la Conselleria d’Educació, a través de la inspecció educativa, a «escoltar» totes les parts implicades –personal docent, alumnes i famílies– per «aclarir els fets amb l’objectiu de garantir la convivència després de les denúncies realitzades». Així mateix, registraran una bateria de preguntes per escrit per poder fer el seguiment d’aquest tema, «com hem fet sempre davant episodis que afecten centres educatius de les nostres illes».

La líder de Cs, Inés Arrimadas, es va fer ressò de la notícia i va expressar que «alguna cosa estem fent malament a Espanya quan a les nostres aules es legalitza l’exclusió del castellà sense empara a les famílies i els joves no poden penjar la bandera oficial» junt amb un al·legat en favor de la «centralització de competències». Des de la direcció del partit a les illes demanen «ser prudents i respectar l’autonomia dels centres».