Balears

El Govern balear denunciarà davant la Fiscalia les amenaces a la professora pel conflicte amb la bandera espanyola

«És inassumible en una societat democràtica» la cascada d’insults i atacs a la docent i la seva família

El Govern balear denunciarà davant la Fiscalia les amenaces a la professora pel conflicte amb la bandera espanyola
1
Es llegeix en minuts

El Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns instar l’Advocacia de la Comunitat a interposar una denúncia a la Fiscalia de les Balears per les presumptes amenaces que ha patit la professora del centre concertat La Salle de Palma, que podrien ser constitutives de delicte.

El portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha posat èmfasi en «l’impacte mediàtic», convertint-se en una polèmica amb eco nacional, dels fets i ha remarcat que les amenaces han continuat tot el cap de setmana, citant alguns dels insults contra la docent, «rata», «nazi», «bruixa separatista», entre altres, a més que s’ha filtrat la seva adreça i s’ha atacat la seva família, difonent imatges fins i tot d’una filla menor d’edat. Mentrestant, creix el suport a la professora de La Salle.

El conseller ha remarcat que es tracta d’una situació «inassumible en una societat democràtica» i «no es pot passar per alt», quan una professora està complint les seves funcions, «acompanyada pel centre» docent.

Als partits polítics, Negueruela els demana «temperància» i que no es faci una utilització política «com està fent la ultradreta».

Notícies relacionades

Així doncs, el Govern condemna els insults i les amenaces de mort que ha rebut la docent i la seva família durant aquests dies.

Independentment de les actuacions que porti a terme la Inspecció Educativa, a instàncies de la conselleria d’Educació, per aclarir els fets, és evident que l’assetjament, els atacs i les amenaces rebudes per una docent d’un centre educatiu de les Balears «són intolerables i no poden passar-se per alt», considera el Govern. S’insta l’Advocacia de la Comunitat Autònoma a presentar una denúncia davant la Fiscalia per les presumptes amenaces a la docent i que poden ser constitutives d’un delicte. «Els docents de les Illes Balears han de ser respectats i protegits per aquest Govern perquè puguin exercir la seva tasca docent de manera lliure», ha recordat en el Consell de Govern.