Denúncia

Expulsen tota una classe d’una escola de Palma per penjar una bandera d’Espanya pel Mundial de Qatar

La denúncia que els pares preparen per presentar davant d’Inspecció Educativa remarca que el centre educatiu va suspendre les classes i va deixar els menors al carrer sense notificar-ho a les famílies

Expulsen tota una classe d’una escola de Palma per penjar una bandera d’Espanya pel Mundial de Qatar
1
Es llegeix en minuts

Professors de l’escola La Salle de Palma han comunicat a aquest diari que el veritable motiu de l’expulsió de 30 alumnes del centre ha sigut l’enfrontament que van protagonitzar divendres amb la professora de català.

La docent, segons expliquen, va comunicar als alumnes de primer curs de batxillerat que l’acord del claustre sobre l’ús de banderes i altres distintius referits al Mundial de futbol de Qatar al centre educatiu es limitava només als dies de partit. I que, en conseqüència, el no es podia penjar a l’aula la bandera d’Espanya amb l’escrit «Vamos, Selección».

Segons el testimoni d’aquests professors, els alumnes van mostrar la seva disconformitat amb la petició de la professora, es van enfrontar a ella i van assenyalar que tenien el permís del cap d’estudis i del tutor per penjar el distintiu. Tot seguit, la docent de llengua catalana va abandonar l’aula. Una altra docent va comunicar als trenta alumnes que la classe de català i la següent de filosofia se suspenien i que, per tant, podien marxar a casa; posteriorment, el cap d’estudis els va comunicar que tots estaven expulsats fins dilluns.

Denúncia d’un pare

Els pares d’un alumne de l’escola La Salle de Palma han denunciat avui a les xarxes socials i davant la Inspecció Educativa que el seu fill i tota la seva classe de primer de batxillerat han sigut expulsats de l’aula i enviats a casa per haver penjat una bandera d’Espanya amb motiu del Mundial de futbol de Qatar.

Segons el relat dels pares, dilluns passat, dos dies abans del debut d’Espanya en el Mundial contra Costa Rica, els trenta alumnes de la classe van demanar permís al tutor i al cap d’estudis per penjar la bandera a l’aula i que els van deixar fer-ho sense cap problema.

Queixa dels professors

Notícies relacionades

Segons el mateix relat, la setmana passada diversos professors van expressar als alumnes el seu malestar per haver de fer classe a l’aula amb una bandera d’Espanya penjada i els estudiants van resoldre-ho afegint a la bandera les paraules «Vamos, Selección» per deixar clar que el seu únic interès era l’esportiu, animar la selecció espanyola de futbol.

Gador Giménez, advocada i mare d’un dels estudiants de la classe, que en nom dels trenta alumnes redacta la denúncia que es presentarà davant la Inspecció Educativa, ha lamentat que l’escola, «que normalment té una comunicació molt fluida amb els pares dels alumnes, en aquesta ocasió no s’hagi posat en contacte amb les famílies ni els hagi informat de l’expulsió».