Col·laboració internacional

La fiscalia colombiana arresta un pedòfil que va gravar nens en platges de Barcelona

  • Els Mossos li van requisar el mòbil, van descobrir les imatges i van avisar les autoritats colombianes

La fiscalia colombiana arresta un pedòfil que va gravar nens en platges de Barcelona

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Fiscalia de Colòmbia ha arrestat un ciutadà de la ciutat de Sabaneta gràcies a la informació que li han fet arribar els Mossos d’Esquadra des d’Espanya. Es tracta d’un suposat pedòfil a qui Olga Elena Builes, assessora seleccional de la Fiscalia de Bogotà, ha identificat amb nom i cognoms complets, Andrés Moscoso Higuita, malgrat que encara no ha sigut jutjat i a Espanya no és possible.

El sospitós va ser sorprès en dues ocasions per agents dels Mossos i de la policia local de Sitges mentre filmava menors que es banyaven en platges de Barcelona i de Sitges. Al ser descobert gravant aquestes imatges, la policia catalana li va requisar el mòbil i una càmera de vídeo que portava a sobre, però abans d’arrestar-lo Moscoso va marxar a Colòmbia.

La Unitat Central de Delictes Informàtics dels Mossos va buidar els aparells de gravació i va trobar més de 60 gigues de material pedòfil. Hi havia 760 vídeos de menors d’entre 2 i 12 anys banyant-se en una font pública. També hi havia un centenar d’imatges que Moscoso havia captat extorsionant nens per internet i en els quals apareixien en actitud sexual. Finalment, els agents van trobar 16 vídeos de nens registrats en les platges catalanes.

Notícies relacionades

Amb aquesta informació i a través d’una balisa d’Interpol, els Mossos van fer arribar les imatges a les autoritats colombianes, que han anunciat aquest divendres la seva detenció per un delicte que, en el Codi Penal colombià, defineixen com pornografia amb menors.

El treball dels Mossos va permetre ubicar el municipi de Sabaneta gràcies a les metadades dels vídeos en els quals apareixia la font pública. En una de les imatges, a més, s’apreciava un escut que pertanyia a aquest municipi colombià.