Abusos sexuals a menors

El pederasta reincident de Sant Vicenç de Castellet, en llibertat sense vigilància després de complir condemna

  • El Departament de Justícia ha advertit la Fiscalia de Barcelona que Carles Sallés presenta «risc elevat de reincidència»

  • Va ser sentenciat el 2015 a 14 anys de presó per abusar de quatre menors en el Club Deportiu Terrassa Hockey

El pederasta reincident de Sant Vicenç de Castellet, en llibertat sense vigilància després de complir condemna
2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Carles Sallés, el pederasta reincident detingut l’agost passat per abusar de nenes a la piscina de Sant Vicenç de Castellet (el Bages) mentre estava en llibertat condicional, ha sortit definitivament de presó després de complir condemna, sense que la justícia li hagi fixat encara mesures per tenir-lo sota vigilància. Segons fonts pròximes al cas citades per l’agència Efe, el pederasta, que complia condemna a la presó de Lledoners de Sant Joan de Vilatorrada, no tenia una ordre d’ingrés a presó preventiva pels abusos que presumptament va cometre a Sant Vicenç, ja que el jutge d’instrucció va descartar decretar-la, malgrat que així ho havia sol·licitat l’acusació particular.

Sallés va entrar a la presó el 5 de setembre passat arran del cas de Sant Vicenç. En el moment dels fets estava en llibertat condicional per una condemna dictada el 2016 també per abusos sexuals a menors de Terrassa. El 30 d’agost va ser detingut pels Mossos d’Esquadra pels abusos a nenes de 7 i 9 anys a la piscina municipal i va sortir en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició d’un jutjat de guàrdia de Manresa, dijous 1 de setembre. Tanmateix, el jutjat de vigilància penitenciària va ordenar que fos empresonat de nou. Fins ara.

Aquest divendres, 25 de novembre, Sallés ha complert la pena de 14 anys de presó –amb 7 anys i 7 mesos d’estada màxima a la presó– que l’Audiència de Barcelona li va imposar el 2015 per abusar sexualment de quatre menors a Terrassa (Barcelona), amb la qual cosa es dona per liquidada la condemna.

Pena de llibertat vigilada

El pedòfil té a més una pena accessòria de set anys de llibertat vigilada, tot i que la justícia encara no ha fixat amb quins mecanismes garantirà que estigui sota control –cosa que podria incloure des d’una polsera amb localització a una supervisió policial–, i per tant de moment no té cap mesura imposada.

Mentre es resolen les mesures de vigilància per al pederasta, el Departament de Justícia s’ha posat en contacte amb la Fiscalia de Barcelona, com a òrgan competent en aquests casos, per advertir que Sallés presenta un «risc elevat de reincidència» i per informar dels detalls del cas.

A més, ha informat el ministeri públic que el pederasta passarà a viure en el que es coneix com a «recurs residencial de la comunitat», gràcies a una entitat que l’acull, segons fonts de la conselleria.

Notícies relacionades

Sis famílies van denunciar Sallés als Mossos d’Esquadra per abusar sexualment de les seves filles, nenes d’entre 7 i 9 anys, a la piscina municipal de Sant Vicenç de Castellet (el Bages). El sospitós va ser arrestat en un dispositiu policial per localitzar-lo que podria haver acabat en un linxament per part dels pares de les menors.

Sallés Ballbé va ser condemnat a 14 anys per l’Audiència de Barcelona per abusar sexualment de quatre menors d’entre 8 i 11 anys a les instal·lacions del Club Deportiu Terrassa Hockey. El tribunal va acordar que havia de complir només 7,5 anys de presó després d’indemnitzar les víctimes, i va considerar provat que, aprofitant-se de la confiança que el club tenia en ell –havia pertangut des de sempre a la societat–, entrava als vestidors i feia tocaments als nens fingint que els ajudava a dutxar-se.