Seguretat viària

Trànsit adverteix els conductors que fan un ús indegut del carril esquerre i el central

La DGT recorda a tots els usuaris les normes relatives a l’avançament a la carretera

Trànsit adverteix els conductors que fan un ús indegut del carril esquerre i el central

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Direcció General de Trànsit (DGT) continua mostrant màxima preocupació per lesinfraccionsrelacionades amb l’excés de velocitat a les carreteres espanyoles, així com amb algunes pràctiques tan generalitzades com errònies, com la d’utilitzar el carril esquerre i el central de la via de forma continuada. 

«Circular pel carril esquerre i/o central sense necessitat redueix la capacitat de la via i propicia maniobres perilloses. Circula pel carril dret i utilitza l’esquerre per avançar. El límit de #velocitat és el mateix a tots els carrils», ha tuitejat la DGT per mirar d’aprofundir en aquest aspecte que considera clau per a la seguretat viària.

Precaució

Notícies relacionades

Trànsit apel·la a la normativa del reglament general de circulació, que al seu article 82 determina: «En totes les vies objecte de la legislació sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària, com a norma general, l’avançament haurà d’efectuar-se per l’esquerra del vehicle que es pretén avançar (article 32.1 del text articulat)».

«Per excepció, i si hi ha prou espai per a això, l’avançament s’efectuarà per la dreta i adoptant les màximes precaucions, quan el conductor del vehicle que es pretengui avançar estigui indicant clarament el seu propòsit de canviar de direcció a l’esquerra o parar en aquest costat, així com a les vies amb circulació en els dos sentits, als tramvies que marxin per la zona central (article 32.2 del text articulat)», afegeix el reglament, que remarca que la sanció per incomplir aquesta norma es penalitza amb multes de 200 euros endavant.