Trànsit

La DGT preveu 6,6 milions de desplaçaments durant el pont de Tots Sants

El dispositiu inclou 780 radars fixos de control de velocitat, dels quals 92 són de tram; 545 radars mòbils, que poden anar embarcats en els vehicles de la Guàrdia Civil; 12 helicòpters, i 39 drons

La DGT preveu 6,6 milions de desplaçaments durant el pont de Tots Sants
2
Es llegeix en minuts
EFE

La Direcció General de Trànsit posa en marxa, des de les 15.00 hores d’aquest divendres i fins a les 24.00 hores del dimarts 1 de novembre –pont de Tots Sants–, un dispositiu especial per regular i vigilar els 6,6 milions de desplaçaments de llarg recorregut previstos per carretera.

El dispositiu inclou 780 radars fixos de control de velocitat, dels quals 92 són de tram; 545 radars mòbils, que poden anar embarcats en els vehicles de la Guàrdia Civil; 12 helicòpters, i 39 drons, dels qual 23 tenen capacitat de denúncia, a més de 245 càmeres i 15 furgonetes camuflades per controlar l’ús de mòbil i del cinturó de seguretat, ha informat la DGT.

Molts dels desplaçaments que es produiran durant aquests quatre dies estaran motivats per la visita als cementiris, i per això s’incrementen tant els viatges de curt com de llarg recorregut.

Els principals problemes circulatoris es podran trobar divendres a la tarda i durant el matí de dissabte a les sortides de les grans ciutats i en l’accés a les zones turístiques i de segona residència, i s’accentuaran a mesura que avanci la tarda.

Diumenge al matí es preveu trànsit intens de sortida dels grans nuclis urbans, principalment en trajectes de curt recorregut a àrees d’oci o zones pròximes.

A la tarda començarà el retorn de cap de setmana, amb menys trànsit que la resta de diumenges, ja que, malgrat que dilluns és laborable, s’inclou en el període festiu de pont.

Durant tot el dilluns es produiran els moviments habituals d’entrada i sortida de grans ciutats, tot i que seran de menor magnitud que la resta de dies feiners.

A la tarda, el trànsit serà de sortida, motivat principalment per la tradicional visita, l’endemà, als cementiris, però també cap a les segones residències.

Des de primeres hores del matí del dimarts dia 1 i durant tota la jornada es preveuen desplaçaments cap als cementiris, que poden originar problemes en els accessos i aparcaments.

Ja a la tarda, començarà el retorn de l’operació especial del pont de Tots Sants, que registrarà problemes de circulació a totes les vies, que a la tarda seran més intensos en els accessos a les grans ciutats.

Notícies relacionades

Per evitar retencions, Trànsit instal·larà carrils addicionals a les carreteres amb més intensitat de circulació i restringirà la circulació de camions des de la tarda de divendres fins a la nit de l’1 de novembre.

A causa del canvi d’hora, la matinada de dissabte a diumenge, atès el menor nombre d’hores de llum solar d’aquesta època de l’any, la DGT aconsella als conductors que no disposen de vehicles que van equipats amb llums de conducció diürna (LCD) portar encès l’enllumenat d’encreuament mentre condueixin durant el dia, ja que són més visibles.