Estudis

Un de cada tres joves espanyols creu que les xarxes socials no són saludables

La dada s’ha obtingut d’un estudi efectuat per la farmacèutica Merck sota el títol de «Sostenible o res. El futur que ambicionen els mil·lennistes i zeta europeus»

  • Com romantizar la meva vida: la tendència que busca el plaer en el dia a dia

Un de cada tres joves espanyols creu que les xarxes socials no són saludables
2
Es llegeix en minuts
EFE

Un de cada tres joves espanyols, coincidint amb la mitjana europea, considera que les xarxes socials no són un entorn saludable per a ells, segons l’enquesta realitzada a deu països a més de 6.000 persones d’entre 18 i 35 anys.

Aquesta dada s’ha reflectit en un estudi efectuat per la farmacèutica Merckamb el títol de «Sostenible o res. El futur que ambicionen els mil·lennistes i zeta europeus», en què el 73% dels joves espanyols assegura gaudir de bona o molt bona salut física i sis de cada deu també reconeixen el seu benestar emocional.

Tot i així, els espanyols, igual com els europeus, afirmen tenir pitjor salut emocional que física, i són els homes els que es troben millor que les dones. Tanmateix, per generacions, un 44% dels «joves Z» (18-24 anys) refereixen pitjor salut física i especialment psicològica que els mil·lennistes (25-35 anys), que se situa en el 36%.

Segons l’estudi, els mil·lennistes espanyols asseguren tenir en tots els àmbits (família, amistats, feina o xarxes socials) un entorn més saludable que els Z, tot i que la gran diferència s’aprecia a les xarxes socials: per a gairebé la meitat dels que tenen entre els 18 i 24 anys aquestes són «poc o gens saludables», davant el 31% dels d’entre 25 i 35 anys.

A més, la segona onada d’aquesta enquesta (la primera es va realitzar el juny passat) reflecteix que els joves espanyols són els europeus que més valoren els professionals sanitaris, científics i investigadors (90%) i un 83% d’ells recolzaria les investigacions del càncer.

Notícies relacionades

L’enquesta efectuada a Espanya, Alemanya, Àustria, França, Hongria, Itàlia, Noruega, Polònia, Portugal i al Regne Unit detalla també que prop del 60% dels joves europeus d’entre 18 i 35 anys no té fills, percentatge que s’incrementa fins al 64% en el cas dels espanyols, 85% dels de la Generació Z i 53% dels mil·lennistes.

Així mateix, 3 de cada 10 mil·lennistes espanyoles reconeixen que encara no s’han plantejat la maternitat i tant espanyols com europeus consideren que «gaudir d’una bona salut física i emocional», «tenir una parella adequada» i una «feina estable i satisfactòria» són els factors més determinants a l’hora de plantejar-se tenir un fill.