Audiència de Barcelona

La defensa de l’acusada del crim de Vilanova veu «distorsions» en el relat del parricida

  • L’advocat de l’acusada assenyala «dubtes» en la fiabilitat de l’autor confés a causa de les percepcions derivades de la seva malaltia i a la possibilitat de mentir per ser acusat

La defensa de l’acusada del crim de Vilanova veu «distorsions» en el relat del parricida

ZOWY VOETEN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La defensa d’Alba Andreu –acusada de manipular el seu amic Ismael Molina, malalt d’esquizofrènia paranoide, perquè matés el seu propi pare el juny del 2019 a Vilanova i la Geltrú– ha assenyalat que aprecia «distorsions» en el relat que brinda el parricida confés.

En l’última sessió del judici amb jurat popular celebrada aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona, l’advocat de la jove ha destacat que Molina –per a qui la fiscalia demana una eximent completa per trastorn mental i el seu ingrés psiquiàtric– «potser no és tan inimputable» com el ministeri públic i l’acusació particular sostenen.

La jove està acusada d’haver estafat diners al seu antic amic, d’haver-lo manipulat fins al punt d’ordenar-li que matés el seu propi pare al fer-li creure que era un mafiós i d’instar-lo a calar foc a la casa per esborrar proves del crim.

A més, l’acusada va fer creure el parricida que formaria part d’un grup parapolicial, es va inventar personatges ficticis i així el va convèncer que mantenia una relació sentimental amb la Júlia, algú que en realitat no existia i a qui mai va veure en persona, i fins i tot que havia tingut fills amb ella per inseminació artificial.

Dubtes

El lletrat d’Alba Andreu ha defensat que existeixen dubtes sobre la fiabilitat del relat del parricida confés, motivats en part per percepcions que han pogut estar distorsionades per la malaltia que té, i també per la possibilitat que té de poder de mentir al ser acusat.

Alhora, l’advocat ha afirmat que la inducció a l’assassinat hauria suposat que Ismael Molina no fos tan «inimputable», ja que per a això hauria d’haver existit la voluntat conscient de l’acusat de cometre el crim, tot i que hagués sigut induït per una altra persona.

La defensa de l’acusada, que ha destacat que l’autor material del crim va trigar molt temps a assenyalar la seva defensada com a inductora, ha afirmat que el parricida confés ha basat tot el seu relat a inculpar l’altra processada. «Hi haurà un dia en què Ismael Molina vindrà a demanar perdó a Alba Andreu», ha expressat.

Mòbil econòmic

Sobre el mòbil econòmic que motivaria l’ordre de l’acusada sobre el seu amic perquè matés el seu pare, el lletrat ha assenyalat que això hauria suposat que s’hagués acabat «la gallina dels ous d’or», perquè liquidar el progenitor hauria impedit continuar amb la suposada estafa.

Després de la intervenció de l’advocat d’Alba Andreu, l’acusat Ismael Molina, l’únic dels dos que ha fet ús de l’últim torn de paraula, ha defensat que, en el dia d’avui, reconeix «perfectament el que al seu dia va ser deliri i el que és la realitat».

Notícies relacionades

La fiscalia va modificar les seves conclusions finals per rebaixar el delicte d’incendi que li imputava inicialment a Alba Andreu, a l’equiparar-lo amb un de danys, va afegir el d’homicidi com a alternatiu al d’assassinat i va mantenir el d’estafa.

Després de les modificacions del ministeri públic, l’acusada s’enfronta a una petició total de presó que oscil·la entre 32 anys i mig i 22 anys i 6 mesos, davant els més de 34 anys inicials.