Judici a l’Audiència de Barcelona

La fiscal veu en l’acusada del parricidi de Vilanova «una capacitat esgarrifosa de manipular»

  • Alba Andreu s’enfronta a una petició de 32 anys i mig de presó pels delictes d’estafa, danys i assassinat

La fiscal veu en l’acusada del parricidi de Vilanova «una capacitat esgarrifosa de manipular»

ZOWY VOETEN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La fiscal ha assenyalat aquest divendres la «capacitat esgarrifosa» de mentir i manipular d’Alba Andreu, acusada d’induir Ismael Molina a cometre parricidi el juny del 2019, i s’ha mostrat «plenament convençuda» de la seva culpabilitat. El ministeri públic ha presentat el seu informe final a l’Audiència de Barcelona en la nova sessió del judici amb jurat popular contra Alba Andreu i Ismael Molina, que pateix esquizofrènia paranoide i és l’autor confés de la mort del seu pare. La fiscal s’ha mostrat «plenament convençuda» de la culpabilitat de l’acusada, que s’enfronta a una petició de 32 anys i mig de presó pels delictes d’estafa, danys i assassinat.

Segons l’acusació, Andreu va induir el seu amic Ismael a matar el seu pare, el juny del 2019 a Vilanova i la Geltrú, fent-li creure que era un mafiós, i calar foc a la casa familiar. A més, manté la fiscal, l’acusada va fer creure el parricida que formaria part d’un grup parapolicial, es va inventar personatges ficticis i així el va convèncer que mantenia una relació sentimental amb la Júlia, algú que en realitat no existia i a qui mai va veure en persona, i fins i tot que havia tingut fills amb ella per inseminació artificial.

Manipulació

La fiscal ha destacat l’habilitat de l’acusada per enganyar i la seva tendència a mentir, ja que va manipular fins i tot la seva pròpia mare fent-li creure de l’existència de la Júlia fins que, després del crim, va descobrir que aquest personatge era una invenció.

En el seu informe, el ministeri públic ha destacat que Andreu feia viure Molina «en una constant situació d’amenaça» per totes les històries de mafiosos que li explicava, amb converses en què «s’arriba a parlar de matar gent» amb la suposada complicitat dels Mossos d’Esquadra.

La fiscalia també ha destacat que l’acusada sabia de «què era capaç» l’autor del parricidi, i ha assenyalat un episodi anterior al crim en què els acusats van donar «un ensurt» a la germana de l’Ismael per fer-li creure que havia sigut segrestada i advertir-lo que podia passar de veritat si mantenia la seva relació amb un amic de qui van dir que era un mafiós.

Mòbil econòmic

El ministeri públic també ha destacat la personalitat «parasitària» d’Andreu a l’assegurar que viu dels ingressos dels altres, una cosa que ha portat a la pràctica amb la seva parella actual, els seus exnòvios i la seva pròpia família, i ha remarcat que la processada «no ha tingut mai una feina estable».

L’acusada, segons la fiscal, tenia un doble motiu per induir el seu amic a assassinar el seu pare: els seus trets de personalitat manipulable i un mòbil econòmic, ja que el pare del parricida s’havia convertit en un obstacle per continuar estafant diners.

Notícies relacionades

En la sessió del judici d’ahir, dijous, la fiscalia va modificar les seves conclusions per rebaixar el delicte d’incendi contra l’acusada i va afegir el d’homicidi com alternatiu al d’assassinat, per la qual cosa l’acusada s’enfronta a una petició total de presó que oscil·la entre els 32 anys i mig i els 22 anys i 6 mesos.

El ministeri públic va mantenir en les seves conclusions l’absolució per eximent completa per malaltia mental per a Ismael Molina i el seu ingrés en un centre psiquiàtric durant un màxim de 27 anys com a mesura de seguretat.