Ensurt a la muntanya

Rescatada una escocesa de 74 anys perduda al Pirineu de Girona

  • La dona buscava bolets a la zona del Coll de Banyuls

bombers

bombers

1
Es llegeix en minuts
EFE

Una dona escocesa de 74 anys ha sigut rescatada aquest dissabte en bon estat pels Bombers de la Generalitat després de passar la nit al Pirineu gironí, a la frontera entre França i Espanya, on es va perdre divendres mentre buscava bolets.

Fonts dels Bombers han informat que, ahir a mitjanit, el marit de la dona va avisar els serveis d’emergència que la seva dona s’havia perdut a la zona del Coll de Banyuls, probablement en el costat francès.

El matrimoni, segons les mateixes fonts, posseeix una casa a La Roca de l’Albera (França) i gairebé cada dia, en aquesta època de l’any, surt a recollir bolets.

En un moment de la recerca, la dona es va despistar i no es va retrobar amb el seu marit, que passades les dotze de la nit va alertar de la desaparició després de comprovar que la seva dona no havia tornat a casa.

Notícies relacionades

Els Pompiers francesos van iniciar llavors la recerca de la dona amb suport d’un helicòpter, treball que va resultar infructuós. Cap a les 02.00 de la matinada, els Bombers de la Generalitat han continuat amb els treballs a l’altre costat de la frontera, on a les 07.00 del matí, ja amb la llum del dia, han incorporat a l’operatiu una unitat canina.

La dona, finalment, ha sigut localitzada aquest matí a la zona del Coll de Banyuls i es troba en bon estat, segons les mateixes fonts, malgrat haver passat la nit a la muntanya i no portar roba d’abric.