Successos

Mor un dels dos excursionistes rescatats amb hipotèrmia a la Vall de Boí

  • La parella de muntanyencs va ser trobada inconscient a prop del llac Contraix, a la Vall de Boí

Mor un dels dos excursionistes rescatats amb hipotèrmia a la Vall de Boí
1
Es llegeix en minuts

Un dels dos excursionistes trobats a prop del llac de Contraix, a la Vall de Boí (Alta Ribagorça), ha mort al no poder superar l’estat de greu hipotèrmia en el qual va ser rescatat, segons han informat fonts sanitàries.

Notícies relacionades

Els bombers de la Generalitat van ser alertats, per part d’altres excursionistes dimecres cap a les 12.25 hores, que hi havia dues persones inconscients a prop del llac i van activar dos helicòpters del cos i diversos efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que van practicar les primeres maniobres de reanimació. Minuts després, els excursionistes van ser traslladats fins a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, on un d’ells ha mort i l’altre continua ingressat. 

Segon rescat

Aquest és el segon rescat protagonitzat per muntanyistes a Catalunya aquesta setmana. Dimarts, els bombers van rescatar una altra parella d’excursionistes amb hipotèrmia al llac Tort, al terme municipal de Torre de Cabdella (Pallars Jussà). A un quart de set de la tarda, el responsable del refugi de la Colomina, alertat de la presència de les dues persones, va fer saltar l’alarma i s’hi van desplaçar dos helicòpters dels Bombers amb efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), juntament amb una doctora especialitzada en rescats. La pluja i la boira, no obstant, impedien arribar fins al paratge, així que el personal d’emergències va agafar el telefèric fins al refugi i des d’allà van caminar tres quarts d’hora fins a la parella. Un dels pilots va aprofitar una treva de la pluja per arribar al lloc i traslladar els dos ferits a l’Hospital Comarcal del Pallars. La dona presentava un quadro d’hipotèrmia moderada, i l’home, lleu.