A les xarxes socials

Contra la discriminació, ‘topless’: així és la nova campanya d’Igualtat de la Generalitat

1
Es llegeix en minuts
EFE

El departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat ha publicat a les xarxes socials un vídeo en què reivindica el ‘topless’ i reflexiona sobre el fet que les dones hagin de tapar-se el pit en alguns llocs, cosa que considera que representa una «sexualització» i una «discriminació».

«La sexualització de les dones comença de petites i ens acompanya tota la vida. Que hàgim de tapar-nos els pits en alguns espais n’és una mostra», diu el missatge que acompanya el vídeo.

«Que ens hàgim de tapar el pit és una discriminació. El dia mundial del #topless, reivindiquem l’alliberament dels nostres cossos #NormalitatFeminista», continua.

Biquinis en nenes de poca edat

En l’audiovisual, en què apareix una nena de molt curta edat que ja porta la part de dalt del biquini, malgrat ser lluny de la pubertat, també es mostra un pit d’home al descobert amb el text «aquest mugró és lliure» i un altre de dona, tapat amb la mà, que diu «i aquest no».

Notícies relacionades

En xarxes socials com Instagram el pit despullat, incloent-hi mugrons, de cos masculí no tenen censura, però sí que s’esborren els continguts si apareix un mugró de dona.

A més del compte del departament, també la mateixa consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha replicat el vídeo en el seu compte, i hi ha afegit: «Mai més una dona expulsada d’un espai per ser dona», amb referència als llocs que no permeten a les dones fer ‘topless’, com algunes piscines.