Estafes

La Guàrdia Civil adverteix d’una estafa amb una carta a la bústia de la casa

La presència d’un fals segell de Loteries i Apostes de l’Estat en una carta enganya algunes víctimes

La Guàrdia Civil adverteix d’una estafa amb una carta a la bústia de la casa

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

S’està convertint gairebé en un clàssic entre les estafas, però hi ha víctimes que continuen caient en la trampa, com ho demostra el fet que la Guàrdia Civil hagi llançat una advertència davant l’estafa d’un premi de la loteria, que es repeteix els últims anys.

La presència d’un fals segell de Loteries i Apostes de l’Estat mira d’aportar credibilitat a la carta que rep la víctima a la bústia i en què se li comunica que ha sigut agraciat amb un premi d’un sorteig en què, probablement, ni ha participat. La missiva està en anglès, una cosa que no té sentit si realment és una comunicació d’un ens espanyol, però encara hi continuen caient víctimes.

Contacte

El text demana al destinatari que contacti amb un telèfon o un correu electrònic per establir contacte amb la víctima i obtenir-ne dades financeres i personals amb què consumar l’estafa.

Notícies relacionades

«Obres la bústia i et trobes una carta. La llegeixes i... ¡quina sorpresa! Diu que t’ha tocat la loteria. I sense jugar... ¿Quina sort? #No piquis és una #estafa tan gran com una catedral», relata la Benemèrita al seu compte de Twitter.

Loteries i Apostes de l’Estat adverteix els jugadors de l’existència d’estafes d’aquest tipus i demana prudència: «Si reps un correu de Loteries i Apostes de l’Estat informant-te que has guanyat una gran quantitat de diners, ¡ves amb compte! es tracta d’un ‘scam’ (frau per internet). Assegura’t de no contactar amb l’emissor d’aquestes comunicacions i mai els proporcionis informació personal o diners».