Successos

Una xarxa d’estafadors digitals saqueja més de 60.000 euros a l’Ajuntament de Mollet

Els delinqüents informàtics es van fer passar per una empresa de serveis tècnics i ambientals el novembre del 2020

Una xarxa d’estafadors digitals saqueja més de 60.000 euros a l’Ajuntament de Mollet

EFE/Oskar Burgos/Arquivo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una xarxa d’estafadors digitals va robar 62.458 euros a l’Ajuntament de Mollet del Vallès (Vallès Oriental). Els fets van tenir lloc el 19 de novembre del 2020 passat i s’emmarquen en una operació a gran escala en la qual altres administracions catalanes també van ser saquejades, segons informa Mollet Viu.

Els estafadors informàtics es feien passar per proveïdors amb informació que aconseguien extreure dels portals de transparència. Una vegada aconseguida aquesta informació, enviaven als ajuntaments i entitats afectades correus electrònics amb el logotip del proveïdor comunicant un canvi del número de compte de l’empresa.

Notícies relacionades

El novembre del 2020, segons fonts del consistori de Mollet, van notar que «una cosa rara» va passar amb el proveïdor Ambitec Servicios Ambientales. Els estafadors es van fer passar per una empresa de serveis tècnics i ambientals amb la qual van saquejar 62.458 euros mitjançant una falsa factura. Al tenir coneixement del frau, l’Ajuntament va tramitar una denúncia als Mossos d’Esquadra. Tanmateix, una vegada rebuts els diners, els delinqüents informàtics movien els diners de tal manera que des de la policia es donava per perdut el rastre i, per tant, impossible de recuperar-los.

Llegeix totes les notícies de Mollet del Vallès a EL PERIÓDICO Mollet del Vallès