Investigació

Detingut per un presumpte abús de menors fingint representar ‘gamers’ a Barcelona

  • La Guàrdia Civil va descobrir 105 vídeos de contingut pedòfil

Detingut per un presumpte abús de menors fingint representar ‘gamers’ a Barcelona

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Guàrdia Civil ha detingut un home de 37 anys a Sant Just Desvern (Barcelona) per presumptament abusar sexualment de menors fingint ser representant de ‘gamers’ per contactar-hi a les xarxes socials i mantenir-hi trobades a soles.

L’operació es va iniciar fa un any amb la denúncia de la mare d’un menor a Castelló, ha informat aquest dimecres l’institut armat en un comunicat.

En el registre del domicili del detingut, la Guàrdia Civil va descobrir 105 vídeos de contingut pedòfil on apareixien víctimes menors: de moment n’hi ha identificades cinc, tot i que els indicis apunten almenys unes 14 més que estan intentant identificar.

A través de xats de videojocs ‘online’ i de xarxes socials de ‘gamers’, el detingut contactava amb menors, es guanyava la seva confiança, entaulava una amistat i els comprava amb regals, i el pas següent era mostrar-los tota mena de pornografia perquè els menors fessin actes sexuals.

VIDEOXATS SEXUALS

Les sessions de videoxat eren gravades sense coneixement de les víctimes, i en algunes apareixia el detingut fent actes sexuals davant els menors.

Amb el seu fals paper de representant, mirava de guanyar-se la confiança de les famílies, i després de diverses cites i trobades aconseguia quedar-se a soles amb el menor per mantenir-hi contacte físic.

Notícies relacionades

El detingut ha sigut posat a disposició del jutjat de guàrdia d’Esplugues de Llobregat (Barcelona), que n’ha decretat l’ingrés a la presó, si bé l’operació ha sigut coordinada pel Jutjat d’Instrucció 4 de Castelló de la Plana.

La Guàrdia Civil continua treballant en l’anàlisi de les dades obtingudes del material confiscat, així com per identificar la resta de víctimes.