La Meva Salut

¿Com es pot demanar cita a Catalunya per posar-se la vacuna de la covid?

Les persones interessades poden sol·licitar data, hora i centre per rebre la seva dosi seguint els passos recollits a la guia creada per Salut

¿Com es pot demanar cita a Catalunya per posar-se la vacuna de la covid?

Efe / Amalia García-Alcalde

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’augment de la incidència del coronavirus en la que ja ha sigut catalogada com a «setena onada» de la pandèmia ha portat el Departament de Salut a demanar a Sanitat que s’avanci la quarta dosi de la vacuna contra el virus per a les persones més grans de 80 anys.

Per ara, la disponibilitat per poder vacunar-se és total, així que totes les persones que no hagin rebut les vacunes autoritzades poden reservar la seva cita seguint els passos recollits a la ‘Guia de vacunació contra la covid-19’, publicada per la Generalitat.

Verificació i registre

Tal com recomana Salut, les persones interessades a vacunar-se han de verificar que les seves dades de contacte estiguin actualitzades a la plataforma La Meva Salut, ja que és possible que rebin un missatge SMS per part del Departament.

A través d’aquesta mateixa pàgina webo de l’aplicació mòbil, els usuaris podran descarregar-se l’informe vacunal de la covid, a més del certificat covid digital de la Unió Europea. En cas de no haver-se donat encara d’alta, les persones interessades poden fer-ho a través del següent enllaç.

Reservar cita

Notícies relacionades

Per poder reservar cita per vacunar-se, els usuaris han d’accedir a la web de Salut, on podran sol·licitar data, hora i centre per rebre la dosi o modificar una reserva anterior, així com descarregar el certificat covid UE. Les persones interessades en els esmentats tràmits hauran de continuar el procés completant els camps necessaris, ja sigui per mitjà del número del document nacional d’identitat (DNI) o el codi d’identificació de l’administració sanitària (CIP o CIPA).

En cas d’haver de vacunar-se amb dues dosis, per a la segona cita, la persona vacunada serà contactada per concretar la data i hora. Cal recordar que, tal com avisa Salut, «a causa d’un canvi d’estratègia en la campanya de vacunació, es deixen d’oferir els punts de vacunació sense cita».